To je to što me zanima!

VIDEO Drama na Krku: Ženi je pozlilo u moru. Slali helikopter koji je sletio na mol. Umrla je

Iako na otoku Krku postoji hitna medicinska služba, procijenjeno je da bi, što zbog gužvi na cestama, što zbog udaljenosti Baške od grada Krka, brže bilo u pomoć poslati tim HHMS-a
Vidi originalni članak

Dramatična akcija spašavanja u Baškoj na Krku u utorak. Ženi je ujutro pozlilo dok je plivala. Iako je tim Helikopterske hitne medicinske službe stigao brzo, nesretnoj ženi nije bilo spasa. Preminula je na mjestu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Helikopter digli zbog gužvi

-  Pozlilo joj je u moru, navodno je to netko vidio i izvukao je na obalu, a onda je došao i helikopter koji je sletio na mali mol i iskrcao doktoricu. Oživljavali su je kad smo mi odlazili, ali ne znamo što se kasnije događalo jer smo otišli - rekla je čitateljica.

Pokušali su je spasiti

Tim HHMS-a je u utorak nešto prije 9 sati, zaprimio je poziv za pomoć nepoznatoj ženskoj osobi u Baški na otoku Krku, koja je izvučena iz mora u besvjesnom stanju. Iako na otoku Krku postoji hitna medicinska služba, procijenjeno je da bi, što zbog gužvi na cestama, što zbog udaljenosti Baške od grada Krka, brže bilo u pomoć poslati tim HHMS-a.

Helikopter je aktiviran u 8.44 i vrlo brzo je sletio na mul pitoreskonog turističkog mjestašca gdje su zatekli navedenu ženu.

- Nažalost, unatoč pružanju svih mjera tima hitne medicinske službe, koji su nesretnu ženu pokušali reanimirati, nije bilo pomoći i preminula je na mjestu - potrvđeno je iz Ravnateljstva Zavoda za hitnu medicinu Rijeka.

Kao uzrok smrti navodi se utapanje.

OBJAVILI DETALJE Policija o ženi koja je na Krku vadila periske pa se predala: 'Dobila je kaznenu prijavu'

Hitna helikopterska služba u Hrvatskoj od ove godine

Hrvatska je krajem ožujka ove godine napokon dobila hitnu helikoptersku pomoć. Nalaze se u četiri baze, u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci. Cilj je stići do pacijenata na teško dostupnim mjestima unutar zlatnog sata.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • Blue-Babaroga 21.08.2024.

    I ona taj pilot i doktorica imaju placu kakvu imaju, s obzirom na okolnosti prenisku, premalu, a plenki i ekipa si digli place u visine...bravo za glasace h...🤑

  • Prekobicnjak 20.08.2024.

    Badave ti i deset helikoptera kad je riknula od starosti.

  • Palmanova 20.08.2024.

    Ovo je Baska gdje ja ljetujem

Komentiraj...
Vidi sve komentare