To je to što me zanima!

VIDEO Dirljivi prizori iz BiH: Ispod ruševina izvukao macu

U selo Zlate kraj Jablanice stigla je pomoć iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Među njima su i volonteri humanitarne organizacije 'Pomozi.ba' iz Bihaća,
Vidi originalni članak

Selo Zlate, kraj Jablanice u Bosni i Hercegovini, također je teško pogođeno poplavama i klizištima. Na ovom mjestu je poginula i trudnica koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Do katastrofe je došlo zbog obilnih kiša, a uzrok klizišta može biti i posljedica dva manja potresa koja su dodatno destabilizirala teren. Sumnja se da su potresi pokrenuli ogromna kamenja i nanose zemlje, što je dovelo do stvaranja smrtonosnih klizišta koja su razorila domove i odnijela živote.

U selo je stigla pomoć iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Među njima su i volonteri humanitarne organizacije Pomozi.ba iz Bihaća, koji su se uključili u akciju spašavanja i saniranja štete. Jedan od volontera ove udruge svojom je nesebičnom gestom osvojio srca mnogih. Iz urušenih ostataka kuće uspio je spasiti mačku koju je odlučio udomiti i pokloniti je svojoj kćeri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Krvpijem Krvzderem 07.10.2024.

    Kako ste jadni dnovinari s ovakvim naslovima...

  • igrač s klupe 07.10.2024.

    maca diskrecija

Komentiraj...
Vidi sve komentare