To je to što me zanima!

VIDEO Dirljiv susret s obitelji: ISIL ju je oteo prije 10 godina, sad su je oslobodili iz Gaze

Oteta je kao dijete 2014. godine, kada je ISIS zauzeo grad Sinjar u sjevernom Iraku. Tada su pripadnici ISIS-a počinili stravične zločine, uključujući egzekucije Jezida te silovanja i zlostavljanja žena i djevojčica..
Vidi originalni članak

Jezidska djevojka koju je u Iraku oteo ISIL i odveo u Gazu kad je imala 11 godina, spašena je nakon više od desetljeća zatočeništva, rekli su dužnosnici iz Izraela, SAD-a i Iraka. Izraelska vojska rekla je kako je otmičar sada 21-godišnjakinje u Gazi ubijen vjerojatno kao rezultat zračnog napada, piše BBC.

POGLEDAJTE VIDEO: Susret s obitelji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Napokon slobodna Fawzia Amin Sido, nakon zračnog napada pobjegla je u drugo mjesto u Gazi. Fawzia, koja je CNN-u ispričala svoju priču, oteta je kao dijete u kolovozu 2014. godine, kada je ISIS zauzeo grad Sinjar u sjevernom Iraku. Tada su pripadnici ISIL-a počinili stravične zločine, uključujući egzekucije Jezida te silovanja i zlostavljanja žena i djevojčica. Fawzia je pretrpjela niz strahota, a zatim je godinama bila prebacivana iz jedne zemlje u drugu.

UBILI VOĐU I SURADNIKE Izrael objavio: Ubijen je šef vlade Hamasa u Gazi

- Završili smo u kampu Al-Hol u Siriji prije nego što smo prokrijumčareni u Idlib 2019., a odatle smo otišli u Tursku. 2020. godine sredili su mi putovnicu u Turskoj kako bih mogla letjeti iz Istanbula u Hurghadu u Egiptu, a zatim u Gazu - ispričala je.

'Često su me maltretirali'

Rekla je kako je život u Gazi, posebno u Rafahu, bio “nepodnošljiv”. Bila je stalno pod nadzorom i prijetnjama zbog svoje jezidske vjere, a Hamas ju je, prema njenim riječima, često maltretirao. Situacija se nakon prošlog listopada, kaže, dodatno pogoršala.

UBIJENO SEDMERO LJUDI VIDEO Preživio žestok Hamasov masakr pa upucao terorista u Tel Avivu: 'Iznenadio sam ga!'

Izraelska vojska je potvrdila da je Fawzia spašena tijekom tajne operacije, koju su koordinirale izraelske, američke i međunarodne snage. Prebačena je iz Gaze kroz prijelaz Kerem Shalom, a zatim preko Jordana vraćena u Irak. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • KodmaMostar͏ 04.10.2024.

    Hvala lzraeIu!

  • EmilCandor 04.10.2024.

    Nema tu ni veselja ni dirljivosti. Govor tijela muških osoba odaje zabrinutost. Primitivna je to sredina. Prema njihovom svjetonazoru ova nesretnica je osramotila čitavu obitelj. Izopćit će je.

  • Aurora2 04.10.2024.

    Buzeru ,na parizeru iz Pariza jesi li i ti bio njihov pripadnik ili samo na njihovom k-uranu svoje tijelo učio kako bi nemuslimane mučio , čekaju te tvoji tamo ne truj medijski prostor ovamo ,prijavi se ko njih dragovoljno ovdje ti je dvojka voljno

Komentiraj...
Vidi sve komentare