To je to što me zanima!

VIDEO Četiri kanadera bore se s gašenjem požara koji je planuo na Žrnovnici kod raketne baze

Na intervenciji gašenja požara na Žrnovnici trenutno sudjeluje 58 vatrogasaca sa 18 vatrogasnih vozila iz OP Split, Solin i Kaštela
Vidi originalni članak

Požar kod Splita, s kojim su se vatrogasci danima borili, ponovno je buknuo u nedjelju oko 17 sati na području Žrnovnice, kod izvora rijeke, sjeveroistočno od raketne baze. Dojavu o buktinji Županijski vatrogasni operativni centar dobio je u 17.41 sat. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na intervenciji gašenja požara na Žrnovnici trenutno sudjeluje 58 vatrogasaca sa 18 vatrogasnih vozila iz OP Split, Solin i Kaštela. Očekuje se dolazak dodatnih snaga sa područja Trogira i Omiša. Pored zemaljskih snaga požar gase četiri protupožarna zrakoplova Canadair.

Još jedan požar buknuo je oko 16 sati na otvorenom prostoru u mjestu Korušce, zaseok Taraši, a vatra je zahvatila travu, nisko raslinje i borovu šumu. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju vatrogasci iz DVD-a: Zagora, Klis, Muć, Solin i Dugopolje. Pored zemaljskih snaga upućen je i jedan protupožarni zrakoplov Canadair.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Prometnica Žrnovnica-Sitno Donje zbog velikog je požara zatvorena za sva vozila, javlja Dalmacija danas.

- Digli smo odmah sve zračne i dostupne zemaljske snage. Ovo što imamo, s tim i radimo. Više nam ne treba, više i ne možemo... Ono što je u brdu, u brdu je... Ovo dolje, oko kuća, to smo riješili. Pomogle su nam i zračne snage. Dižemo pruge u brdo. Počelo je lagano puhati, dok ne počne jače - nastojat ćemo to što više riješiti - rekao je za Dalmatinski portal županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Kuće u ovom trenutku nisu ugrožene, istaknuo je.

- Vjetar nosi od kuća u brdo. Vidjet ćemo koliko daleko će ići - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Prekobicnjak 02.09.2024.

    Treba dignuti Rafale oni mogu letjeti noću.

  • umanjenik1 01.09.2024.

    Požar oko raketne baze po drugi puta, zanimljivo. Da možda inemamo stranih špijuna u zemlji

  • Icodomoljub201 01.09.2024.

    Spličani vole susjede a oni im vračaju ljubav potpaljivanjem da bi imali posla a što se tiče gašenja nemoraju žuriti doći če im purgeri pomoći kad im dozvole kuda žuriti đava odnia prišu

Komentiraj...
Vidi sve komentare