To je to što me zanima!

VIDEO Bujica u Mekoj Dragi ostavila katastrofu: 'Susjedu je sve uništeno, ceste su razorene'

Ovo nije bila ona tipična bujica. U jako kratkom roku je napadala kiša i onda se slijevala s brda prema moru. Takva je ovdje konfiguracija terena, drugo se nije moglo ni očekivati, kaže vatrogasni zapovjednik Rudić
Vidi originalni članak

Vodena bujica prohujala je Mekom Dragom u subotu te iza sebe ostavila katastrofalne posljedice. Lokalne prometnice i objekti pretrpjele su veliku štetu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Voda je potkopala tlo ispod asfalta, na nekoliko mjesta ga potpuno izbila. Ceste su sada potpuno neprohodne. Materijalne štete nastale su i na okolnim kućama te poljoprivrednim površinama, gdje je bujica odnijela zemlju i oštetila infrastrukturu.

- Susjedu je ispred kuće sve uništeno. Srećom, moja kuća je dobro prošla u ovoj bujici. Ceste su neprohodne - ispričao nam je čitatelj koji je fotografirao posljedice obilne kiše.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

KIŠA DONIJELA PRAVI KAOS VIDEO Katastrofa kraj Obrovca: 'Umjesto ceste tu je sad rijeka... plaže nema, kao da je izbrisana'

Županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić kazao nam je da je bujična poplava iza sebe ostavila veliku materijalnu štetu.

- Velika količina kiše koja je neprestano padala oko 3, 4 sata, formirala je bujicu ovdje koja se s brda slijevala prema moru. Ovo nije bila ona tipična bujica. U jako kratkom roku je napadala kiša i onda se slijevala s brda prema moru. Takva je ovdje konfiguracija terena, drugo se nije moglo ni očekivati. Bili smo cijeli dan na terenima - rekao je Rudić te dodao kako su kako su oni jučer imali ukupno 30 intervencije, od toga samo dvije u Obrovcu, dok su ostale bile u Donjem i Gornjem Karinu, Novigradu, Ribnici, Kruševu, Pridragi.  

Ivan Matić, nezavisni vijećnik, u subotu je za 24sata potvrdio da je stanje kraj Obrovca loše.

- Kiša je neprekidno padala. U tri sata je napadala jako velika količina kiše te se podigao asfalt. Najgori slučaj je tu u Mekoj Dragi gdje se sva voda spustila iz cijelog Kruševa zbog geografskog položaja - kazao je.

KIŠA IZAZIVA KAOS VIDEO 'Bujica' kod Obrovca, kiša ne staje: 'Ceste više nema, užasno je. Čekamo vatrogasce'

Iz Vodovoda javljaju da je zbog obilnijih oborina došlo do zamućenja vode u dijelovima  vodoopskrbnog sustava koji se snabdijeva sa crpilišta Dolac – Muškovci.

- Preporučuje se preventivno prokuhavanje vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju. Osim mutnoće, svi ostali pokazatelji zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju sukladni su važećim zakonskim propisima. Voda je pod stalnom kontrolom laboratorija Vodovoda d.o.o. Zadar i Zavoda za javno zdravstvo Zadar, navodi se u obavijesti koju potpisuje Slaven Meštrović, dipl.ing. Kao rukovoditelj Sektora za nadzor i kontrolu kvalitete vode - priopćili su.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • i kaj sad 29.09.2024.

    kvalitetna gradnja…. ili drz vodu dok majstori ne odu…

  • Pobotchnick Leeyoobo 29.09.2024.

    Kako se zovu stanovnici Meke Drage?

  • toma789 29.09.2024.

    ja ne vidim tu nikakvu cestu, vidi se samo da je netko stvavio asfalt na kamenje i šljunak. to nije cesta, tako se cesta ne radi. pitajte onoga tko je bio na vlasti kada se "cesta" radila koliko se novaca izmuljalo i kome je pripao novac za cestu

Komentiraj...
Vidi sve komentare