To je to što me zanima!

VIDEO Bačić o novom porezu na nekretnine: 'To nije nešto novo, taj porez imamo već 32 godine'

Porez na kuće koji sada nazivamo novim porezom nije novost. Kao što sam rekao, brojne jedinice lokalne samouprave ga provode i osnovica obračuna je metar kvadratni, rekao je ministar
Vidi originalni članak

Porez na kuće koji sada nazivamo novim porezom nije novost. Kao što sam rekao, brojne jedinice lokalne samouprave ga provode i osnovica obračuna je metar kvadratni. Da bi se nekretnine oporezovale sukladno vrijednosti, trebat će proći barem tri godine, kazao je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, prenosi HRT.

Ističe kako taj porez nije novost, da porez na kuće za odmor postoji već 32 godine u radu jedinica lokalne samouprave. Također je naglasio da ne idu sve stambene nekretnine u škare poreza. 

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Još jednom smo utvrdili potporu naših koalicijskih partnera. Najkasnije do srijede, do početka saborskog zasjedanja, bit će predstavljena cjelokupna porezna reforma, koja uključuje i porez na nekretnine - kazao je Bačić.

Istaknuo je da porez na nekretnine uvodi kako bi se u Hrvatskoj omogućilo priuštivo stanovanje i zaustavio rast cijena građevinskih radova, nekretnina i najamnina.

A REKLI SU DA GA NEĆE UVODITI Kako će nas oderati porezom na nekretnine: 'Bogati će plaćati i rugati se, siromašni prodavati'

Marko Primorac, ministar financija upoznao je predstavnike vladajuće koalicije s prijedlogom porezne reforme.

- Mislimo da je danas vlada i društvo sazrelo da polako taj porezni pritisak koji se temelji na oporezovanju rada prebacujemo na porezni pritisak na nekretnine - dodao je ministar. 

Na sastanku vladajuće koalicije u Banskim dvorima tema je bila i obnova od potresa. Bačić je istaknuo da je obnova u punom zamahu, a do sada su, kako tvrdi, utrošene 2 milijarde i 900 milijuna eura.

ŠTO VI KAŽETE? Dragan Primorac: Ljudi mi kažu da porez na nekretnine treba zvati 'doprinos domovini'

- Završena je obnova na 12.285 lokacija s 46 tisuća stambenih jedinica. Utvrdili smo kako obnova teče dobro - rekao je.

Bilo je riječi i o rezultatima turističke sezone. Ministar je istaknuo da nas na kraju godine očekuje financijski efekt sezone na razini preko 15 milijardi eura. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • lucky edy 12.09.2024.

    Baš me briga,meni je stan dao drug Tito

  • jozicalen9 11.09.2024.

    Bačiću ne kakaj, ako taj porez postoji 32. godine zašto  uvodite ovaj novi? da podmirite rupe iz kojih ste sebi podigli plaće za 83.%, gamad pokvarena.

  • HerojTito7 10.09.2024.

    kad će porez lopovskoj crkvi i revizija imovine HDZ-ovaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare