To je to što me zanima!

Velika jesenska oluja poharala sjevernu i srednju Europu: Jedan poginuli u Njemačkoj

Snažna istočna oluja u petak je u Schleswig-Holsteinu lomila grane te poplavila plaže i obale. Željeznički i automobilski promet bio je otežan na mnogim mjestima
Vidi originalni članak

Jedna je osoba poginula kada je stablo palo na automobil u oluji koja je pogodila pokrajinu Schleswig-Holstein na krajnjem sjeveru Njemačke, što je prva žrtva prve velike oluje ove jeseni u toj zemlji.

Nesreća se dogodila u petak poslijepodne na otoku Fehmarn u Baltičkom moru, rekao je glasnogovornik policije.

IMA I OZLIJEĐENIH FOTO Zoltan poharao Njemačku: Snažna oluja čupala stabla, ljudi zarobljeni na kolodvoru

Snažna istočna oluja u petak je u Schleswig-Holsteinu lomila grane te poplavila plaže i obale. Željeznički i automobilski promet bio je otežan na mnogim mjestima.

U gradu Flensburgu voda je dosegla razinu veću od dva metra iznad normale, prema podacima ministarstva okoliša Schleswig-Holsteina. Za Flensburg je ovo najviši vodostaj u više od 100 godina.

Tijekom noći očekuje se ponovno smirivanje vremena i povlačenje poplavnih voda.

ŽESTOKA SNJEŽNA OLUJA VIDEO Nevjerojatni prizori iz Kine: Snježna oluja paralizirala milijunski grad, baš sve se bijeli .

Problemi i u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj

Olujni val u Baltičkom moru prouzročio je u petak evakuacije i nestanak struje u južnim i istočnim danskim obalnim područjima.

Danska policija pozvala je stanovnike i turiste putem platforme društvenih medija X, ranije poznate kao Twitter, da napuste područje oko plaže Sandersvig.

Prema navodima policije, popustio je nasip u naselju vikendica u blizini Hadersleva u jugoistočnom Jutlandu.

OLUJA PIA Zatvorene škole, veliki problemi u prometu: Žestoka oluja stigla je u Ujedinjeno Kraljevstvo...

Na otoku Møn u jugoistočnoj Danskoj, stanovnicima ljetovališta rečeno je da napuste svoje kuće do petka navečer. Nadležna općina je na svojoj internetskoj stranici objavila da očekuje poplave u regiji.

Oko 200 danskih kuća bilo je bez struje u petak poslijepodne, a prema izvješću TV2, dobavljač električne energije N1 rekao je da su pogođeni svi ljetnikovci u Aabenraau, nedaleko od njemačko-danske granice.

Danski zračni i trajektni promet u petak je bio strogo ograničen. Poslijepodne je zračna luka Kopenhagen objavila da je do sada zbog jakog vjetra otkazano 88 letova.

OLUJA RUŠI SVE PRED SOBOM Jaka oluja pogodila obalni grad u Argentini, najmanje 13 mrtvih

Prema priopćenju, moglo bi biti daljnjih otkazivanja letova i dužih kašnjenja u večernjim satima.

Trajektni promet između Njemačke i Danske također je u prekidu od četvrtka navečer. Očekuje se da će se u subotu nastaviti redoviti raspored.

Pogođene su i susjedne zemlje Švedska i Norveška. Na jugu Švedske zatvoreno je nekoliko željezničkih linija i došlo je do poplava, javlja novinska agencija TT.

PROBLEMI UOČI BLAGDANA Njemačka uoči Božića na udaru moćnog uragana: Stiže Zoltan, udari vjetra idu do 140 km/h!

Norveški meteorološki zavod upozorio je na oluje i jake udare vjetra na jugu i jugozapadu zemlje, a nekoliko letova i trajektnih veza je otkazano.

U Austriji jedna žrtva

U austrijskoj pokrajini Tirolu čovjeka je usmrtilo stablo koje je palo za vrijeme oluje. Prema policiji, 86-godišnji muškarac izašao je iz svog automobila u Landecku u petak jer je stablo bilo na kolniku. U tom trenutku su se srušila još dva stabla od kojih je jedno palo na muškarca, rekli su.

U Tirolu su u petak izmjereni udari vjetra od gotovo 200 kilometara na sat.

JAKI UDARI VJETRA VIDEO Megaoluja u Argentini i Urugvaju nosi sve pred sobom

Topla oluja Foehn s juga rušila je drveće i čupala krovove. 

Željeznička pruga preko prijevoja Brenner ujutro je bila zatvorena zbog drveća koje je palo na prugu. Štete od nevremena bilo je i u drugim pokrajinama.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Stroga Babaroga 23.12.2023.

    Zašto jesenska oluja, jučer je počela zima! Zimska oluja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare