To je to što me zanima!

Vatrogascima iz Zagreba nakon krađe opreme pomogli kolege: 'Veza vatrogasne obitelji je sve'

Vatrogasna obitelj, ta veza je jača od svega, zahvaljujući prijateljima koji su tu uvijek, a pogotovo kada je najteže dobili smo na posudbu dosta opreme, poručili su nakon što im je netko ukrao opremu
Vidi originalni članak

Za sad nepoznati počinitelji provalili su u prostorije DVD-a Blato u Zagrebu i ukrali vrijednu opremu. Kako neslužbeno doznajemo radi se o većim količinama opreme za spašavanje ljudi, alata, uništena su garažna vrata, a oštećeno je i vozilo. Da bi stvar bila gora, prije dva dana dio vatrogasaca iz DVD-a otišao je pomoći gasiti požare po Dalmaciji.

DVD Blato oglasio se na Facebooku nakon što su ostali bez opreme, zahvalivši Vatrogasnoj zajednici Grada Zagreba i svim prijateljima iz dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Zagreba na nesebičnoj podršci i posudbi opreme.

NEVJEROJATNO Vatrogascima u Zagrebu ukrali alate i opremu za spašavanje!

- Vatrogasna obitelj, ta veza je jača od svega, zahvaljujući prijateljima koji su tu uvijek, a pogotovo kada je najteže dobili smo na posudbu dosta opreme da se vratimo u operativu kako bismo mogli biti na raspolaganju našim sugrađanima. Oprema nam je posuđena privremeno dok ne nabavimo novu opremu koja nam je ukradena. Također neka društva su nas preduhitrila te su nam kupila dio opreme koja nedostaje na čemu smo im iznimno zahvalni.

Puno Vas je zvalo da bi pomogli donacijama u opremi i novcu, međutim s obzirom da smo još uvijek u šoku od ovog nemilog događaja molimo Vas da sačekate koji dan samo da vidimo što od opreme možemo sami nabaviti preko Vatrogasne Zajednice Grada Zagreba, a ukoliko bude potrebno za dio opreme koji ne možemo nabaviti sami objaviti ćemo točno koji iznos je potreban s obzirom da ne želimo koristiti situaciju u kojoj smo se našli. Nama je samo potrebna oprema koju smo imali i koja je ukradena, nije nam potrebno više od toga, kao i do sada, i dalje skromno nastavljamo s našim humanitarnim radom.

Fotografija je s Dinare, dok smo mi pomagali našim građanima, naše lijepe i predivne Hrvatske netko je iskoristio našu odsutnost!

Još jednom od srca veliko hvala svima na pozivima, porukama podrške i neizmjerno hvala na pomoći nakon koje smo se u manje od 48 sati od nemilog događaja vratili u operativu - poručili su na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • povremenik 20.08.2024.

    Ne razumijem se u vatrogasnu opremu, ali možda bi se trebalo zapitati za što bi se, hipotetski, takva (ova ukradena) oprema mogla iskoristiti, a da nije za spašavanje ili jednostavno prodaju.

  • netko iz 2 mase 20.08.2024.

    sere mi se od ovih heroja svako lito

  • PetarLu17 20.08.2024.

    Pa zar ima i takvih divljaka lopova i kriminalaca da kradu i vatrogasnu opremu, za to bi tim idiotima oderao 25.g. zatvora .

Komentiraj...
Vidi sve komentare