To je to što me zanima!

Uznemirujuće: 'Kopao sam grob za sina, nije imao puls. Onda su me nazvali iz bolnice u Gazi...'

Palestinac Raed Abu Youseff ispričao je za Reuters kako je njegovog četverogodišnjeg sina Tawfika pogodio geler u glavu tijekom izraelskog napada na kamp u akciji oslobađanja taoca
Vidi originalni članak

Ministarstvo zdravstva u Gazi koje je pod kontrolom Hamasa tvrdi da su u izraelskom napadu na izbjeglički kamp Nuseirat ubijene 274 osobe, uključujući djecu i civile. Izrael tvrdi da je u specijalnoj operaciji spašavanja taoca poginulo stotinjak ljudi.  Izraelci su nakon žestokih borbi spasili četiri taoca koje su oteli hamasovci s glazbenog festivala u listopadu lani. Visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove Josep Borrell osudio je akciju rekavši da se radi o masakru, a izraelski ministar odgovorio mu je da je, umjesto da osudi Hamas jer se skrivao iza civila, EU osudila Izrael jer je spasio svoje građane.

Palestinci koji žive blizu izbjegličkog kampa opisali su strahote bombardiranja.

- Skupljala sam dijelove tijela svoga djeteta. Moje drugo dijete je između života i smrti, ovo je genocid - rekla je za BBC Nora Abu Khamees. 

'Već sam počeo kopati grob za sina'

Palestinac Raed Abu Youseff ispričao je za Reuters kako je njegovog četverogodišnjeg sina Tawfika pogodio geler u glavu tijekom izraelskog napada na kamp u akciji oslobađanja taoca. Kad su mu sina odvezli u bolnicu, nije imao puls. 

- Već sam mu počeo kopati grob, onda su mi ljudi rekli da mi je sin pomaknuo ruku u bolnici - ispričao je Palestinac koji je odmah otišao u bolnicu.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tawfik mu je ostao jedino dijete, troje je umrlo, jedno od raka, a dvoje u izraelskom napadu.

- Pozivam Egipat da otvori Rafah da možemo prijeći, otvorite granice da odvedem jedinog sina da dobije pravi tretman, samo mi je on još ostao - rekao je.
 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Kontra fašizma 10.06.2024.

    Kaže jedam od Hamasovih vođa Mousa Abu Marzouk: "The Tunnels In Gaza Were Built To Protect Hamas Fighters, Not Civilians; Protecting Gaza Civilians Is The Responsibility Of The U.N. And Israel.".

  • Mli 10.06.2024.

    Neka se kolju, nije naš problem!

  • dobar loš zao No1 10.06.2024.

    HAMAS neće stati..,Egipat treba otvoriti granice da se civili sklonu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare