To je to što me zanima!

Zagrebački vatrogasci krenuli su u pomoć kolegama iz Tučepa: 'Nadam se najboljem, pazite se'

Dvije županije poslale su po zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika vatrogasne snage za izvanrednu dislokaciju. Radi se o Karlovačkoj i Gradu Zagrebu
Vidi originalni članak

Zagrebački vatrogasni kontingent odlazi u Tučepe gdje se već nekoliko sati brzo širi požar. Dvije županije poslale su po zapovjedi vatrogasne snage za izvanrednu dislokaciju. Radi se o Karlovačkoj i Gradu Zagrebu. Karlovačke snage idu za Šibensko-kninsku županiju dok zagrebačke snage idu u pomoć u Tučepe.

- Ne izgleda dobro, no radi se i dat ćemo sve od sebe - rekao je za 24sata Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Što se tiče područja oko Skradina, rekao je kako i dalje gori u daljini, a srećom kuće nisu blizu.

UŽIVO:

Uoči puta za Dalmaciju, vatrogasci su se okupili u dvorištu Javne vatrogasne postrojbe Zagreb u Savskoj ulici. Tamo su dobili posljednje upute o tome što ih čeka na požaristu, a podršku im je došao dati i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

- Nadam se da će sve proći najbolje, pazite na sebe - uputio je poruku ohrabrenja vatrogascima Tomašević.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • saftmajstor 31.07.2024.

    Nadam se da su si ponijeli vode da ne moraju plaćati

  • Loopy & Loop 31.07.2024.

    S obzirom da svake godine dolje imamo situaciju koja se može svesti u jednu rečenicu; šumski požari koji čudnog li čuda, nastaju baš kad puhne bura neizostavno se sama od sebe nameću neka pitanja; a) zašto dolje hr šume, općine, županije pa i država ne naprave koridore bez drveća i raslinja širine 100 m da se požari teže šire? b) zašto se ne uvedu stalne patrole dronovima s kamerama? Puno je lakše gasiti požar koji se otkrije kod samog nastanka nego kad se već proširi. Dronova koji lete i po jakim vjetrovima IMA, a i sve su jeftiniji. c) Zašto se na povišenim kotama ne uvedu stalne stanice s kamerama visoke rezolucije iz gore navedenog razloga? d) Zašto se djela namjernog potpaljivanja požara ne tretiraju kao terorizam i u skladu s tim i kažnjavaju?....PS..Ako u tom slučaju ne bi bilo dovoljno love za povišice ionako prevelikih plaća političarima na vlasti i državnim dužnosnicima, kao i za njihove povlastice i privilegije (auti, putovanja zbog putovanja, gozbe,, ,i ostalo) ja se ispričavam.

  • kokodašica 31.07.2024.

    Nek idu gasit ovi sa 2000€ povisice Barem znaju za sta su placeni hehhe

Komentiraj...
Vidi sve komentare