To je to što me zanima!

Za Matejem tragaju dronovi i potražni psi: Ovo je jedna od najvećih potraga u Beogradu

Potraga za Matejem ušla je u osmi dan i još uvijek nema nikakvih tragova ni informacija što se dogodilo sa Splićaninom koji je nestalo u noći s 30. na 31. prosinac
Vidi originalni članak

Potraga za nestalim Matejem Perišem (27) traje već osam dana. Ronioci, dronovi, žandarmerija - svi traže nestalog Splićanina. Pretpostavlja se da je ušao ili upao u Savu.

POGLEDAJTE VIDEO: Uživo iz Beograda

Ovo je jedna od najintenzivnijih potraga u Beogradu u posljednjih nekoliko godina, a policija je obavijestila i ribare na Dunavu, koji obilaze sve “zavijutke” na rijeci.

Potraga se danas odvijala nizvodno Savom. Pretraživala se i obala, u pomoć su stigli i dronovi i potražni psi. Policija je ušla u trag svim baznim stanicama na kojima je Matej koristio mobitel. 

Matejev otac u četvrtak je bio u MUP-u Srbije gdje je razgovarao s policijom, a potvrđeno je i da su mladići konzumirali drogu jer su u kombiju u kojem su došli u Beograd pronašli tragove.

INTENZIVNA POTRAGA Matejev otac stigao u hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu: Dao sam uzorak za DNA analizu

Zadržavao se kod žardinjere i pretpostavlja se da je upao ili ušao u rijeku. Ronioci policije pretraživali su područje tako da su jednog kolegu vezali špagom oko pojasa i spustili ga da prepipava teren. 

Ronioci se mogu zadržati u vodi 20-30 minuta u ovakvim uvjetima, a onda moraju izaći van. Koristili su i sonare, a patrolni brodovi su prolazili područjem Save. 

Policija koristi i dronove za pretragu područja, pregledavaju se i male uvale. 

U srijedu se u potragu uključio i ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin i poručio kako policija poduzima sve i neće odustati od potrage. 

Matej Periš nestao je u noći sa 30. na 31. prosinca, a njegov otac potvrdio je da se on nalazi na snimkama nadzornih kamera na kojima mladić trči ulicama i pokušava zaustaviti taksi.

POGLEDAJTE VIDEO SA SVIM INFORMACIJAMA O NESTANKU:

 

Idi na 24sata

Komentari 182

  • eva60 07.01.2022.

    Kako su ostali iz društva, muk

  • POMOCNI RADNIK 07.01.2022.

    nije za usporedbu..najveca potraga je bila za cicom dok ga kalabic nije izdao...

  • kormilar 07.01.2022.

    Nažalost, po svemu sudeći izgleda da je noćni plivač u Savi, kojeg su registrirale kamere ipak bio Matej! Naime, tko bi u ovo doba plivao u rijeci na 5 stupnjeva Celzijusa osim nekoga tko se nalazi u stanju da ne zna što radi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare