To je to što me zanima!

Uzeo ključeve neregistriranog automobila i zabili se u stup: 'Mogu slaviti drugi rođendan'

Petorica maloljetnika, četiri 16-godišnjaka i jedan 14-godišnjak ozlijeđeni su u teškoj prometnoj nesreći 20 minuta iza ponoći, u naselju Rupotine pokraj Solina. Četvorica su teško ozlijeđena, no nisu u životnoj opasnosti
Vidi originalni članak

Gledajte, da sad ja vama kažem da su ti momci neki divljaci i barabe, lagao bih vam. Oni su sve pristojni momci, a zašto su sjeli u auto... to je teško uopće komentirati. Mladost ludost. Bogu fala, pa su svi živi i nadam se da će im ovo biti dobra lekcija, priča nam mještanin Rupotina koji stanuje u blizini mjesta strašne prometne nesreće u Ulici Ante Starčevića.

Njih petero u dobi od 14 do 16 godina bilo je u automobilu Renault Megane, te su 20 minuta iza ponoći udarili u rasvjetni stup nakon čega se vozilo zapalilo i u potpunosti izgorjelo. Za volanom je bio 16-godišnjak koji je, kako doznajemo, uzeo ključeve od neregistriranog automobila dok je otac spavao. Trojica njegovih prijatelja su njegovi vršnjaci, dok je peti maloljetnik u dobi od 14 godina.

TEŠKA NESREĆA U SOLINU Svi su maloljetni: Auto izgorio nakon što se zabio u stup, četvorica su teško ozlijeđena

Četiri maloljetnika zadobila su teške ozljede, ali srećom, nitko nije životno ugrožen. Sve ozljede posljedica su udara automobila, a pretežno je riječ o lomovima ekstremiteta, ozljedama kralježnice i ključne kosti, natučenim plućima, dok jedan od njih ima blaže krvarenje u mozgu, ali ne i frakturu lubanje. Jedan maloljetnik prošao je s lakšim ozljedama, no s obzirom na to da nije prošlo puno vremena, moguća je prekvalifikacija i njegovih ozljeda.

Krivac za nesreću je neprilagođena brzina. Naime, momci su se kretali iz smjera sjevera prema jugu, nizbrdo niz ulicu. Prošli su vrlo oštri lijevi zavoj nakon čega slijedi ravnina s blažim desnim zavojem. Ograničenje na cijeloj dionici je 30 kilometara na sat, no njihova brzina je bila višestruko veća. Neiskusni vozač izgubio je nadzor nad automobilom i u punoj brzini zabio se u stup. Na cesti uopće nema tragova kočenja. Auto je od siline udara potpuno smrskan, ali mladići su uspjeli izaći prije nego je vatra progutala vozilo.

Navodno im je pomogao mladić koji se zatekao na prometnici u trenutku nesreće. Vatra koja je planula na automobilu zahvatila je rasvjetni stup, ali i borovu šumu uz cestu.

Izgorjelo je oko 400 metara četvornih, no vatrogasci iz Solina, Klisa i Vranjica su u roku od pola sata buktinju stavili pod kontrolu.

- Da samo znate kako ovdje divljaju po cesti, i automobili i motociklisti i biciklisti. To je prestrašno – govori nam stanovnik te ulice. Nije ni izgovorio rečenicu do kraja, a cestom je proletio motorist brzinom puno većom od dozvoljene na toj dionici.

- Mogu ići uplatiti misu i slaviti drugi rođendan – zaključuje naš sugovornik.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • max2017 28.09.2021.

    ponosni roditelji čkome ko šljiva vriti..........

  • Dalibor0704 27.09.2021.

    Srećom nisu pokupili nečiju obitelj, jer bi onda na sudu stotine socijalnih službenika i njihove rodbine stavljalo ruke u vatru da su oni dobri kao kruh, a krivica je na vozilu.

  • empatija 27.09.2021.

    jesu li bili alkoholizirani

Komentiraj...
Vidi sve komentare