To je to što me zanima!

"Uspoređivanje Tuđmana s Putinom uvreda je za Hrvate"

Levy je ustvrdio da je ''Putin trenutno najveća prijetnja Europi i da bi Hrvati najbolje trebali znati o kakvoj se prijetnji radi jer su imali ‘malog Putina’ - Franju Tuđmana''
Vidi originalni članak

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić poslala je prosvjedno pismo Uredu za informiranje Europskog parlamenta u RH zbog stavova koje je na tribini ‘Europa pred izborom’, u organizaciji Ureda, iznio Bernard-Henri Lévy, francuski filozof i gost navedene tribine.

Govoreći o antisocijalizmu, Levy je ustvrdio da je ''Vladimir Putin trenutno najveća prijetnja Europi i da bi Hrvati najbolje trebali znati o kakvoj se prijetnji radi, s obzirom na to da su i sami imali ‘malog Putina’ - Franju Tuđmana''.

Tomašić smatra da je uspoređivanje prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana s Vladimirom Putinom neosnovano te da ''predstavlja uvredu za većinu građana Republike Hrvatske u kojoj Ured djeluje i u kojoj je gospodin Lévy bio uvaženi gost''.

- Iako uvažavam pravo svakog pojedinca na mišljenje, pa tako i gospodina Lévyja, smatram da se ovdje radi o vrlo nepristojnom činu kakvom nije mjesto na zbivanjima u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta. Stoga ovim putem tražim da se Ured javno ogradi od stavova gospodina Lévyja ili ću kao zastupnica u Europskom parlamentu biti prisiljena raskinuti svaku suradnju s hrvatskim Uredom institucije čija sam članica - navela je Tomašić te dodala kako je skandalozno da se novcem hrvatskih poreznih obveznika dovodi goste koji nisu u stanju ispoštovati ni minimum pristojnosti i suzdržati se od vrijeđanja osjećaja većine građana Republike Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 431

  • darions 11.05.2014.

    Sudeći po komentarima i ocenama, nema vam pomoći...

  • antinacionalist 11.05.2014.

    To je uvreda za Putina, glupa predstavnica glupog naroda

  • Herzog(315178) 10.05.2014.

    Kod nas svaki propali politički lakrdijaš može doći i laprdati na temu " bezvezarije" .

Komentiraj...
Vidi sve komentare