To je to što me zanima!

VIDEO Dekanić dao ostavku na mjesto župana: 'Nisam kriv za nesreću. Ispričavam se svima'

Dekanić je i prije dvije godine sudjelovao u prometnoj nesreći poslije čega je završio i mjesec dana u istražnom zatvoru. Dat će ostavku
Vidi originalni članak

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić izazvao je pijan prometnu nesreću u kojoj je petero ljudi lakše ozlijeđeno, među kojima i dvoje djece, potvrdili su iz PU vukovarsko-srijemske. HDZ je oštro osudio neodgovorno ponašanje, a s obzirom na opetovano kršenje prometnih propisa i vožnju pod utjecajem alkohola, šef stranke Andrej Plenković zatražio ga je da podnese ostavku na dužnost vukovarsko-srijemskog župana, što će on, kako su najavili, danas i učiniti.

POGLEDAJTE VIDEO: Dekanić daje ostavku

- Obzirom na veliki interes javnosti, dužan sam se obratiti. vezano za sinoćnju nesreću - rekao je na početku. Smatra da nije kriv. 

- Mišljenja sam da je sinoćnju prometnu nesreću prouzročio automobil koji se ubacivao u kolonu, a u koji sam udario svojim vozilom ne mogavši se zaustaviti. Ne želeći otežavati rad županije mojih suradnika, zbog ogromnih pritisaka na instituciju županije i moju obitelj, smatram moralnim činom da s današnjim danom podnesem neopozivu ostavku - kazao je Dekanić. 

PIJAN IZAZVAO SUDAR HDZ poslao priopćenje: Oštro osuđujemo Dekanića. Plenković je zatražio da podnese ostavku!

Čitajući pripremljeni tekst, rekao je da se ispričava svima koje je u mandatu povrijedio, kao i da se zahvaljuje svima koji su mu davali podršku. Nije želio odgovarati na bilo kakva pitanja već se potom okrenuo i napustio veliku vijećnicu u Palači Srijem.

- Ispričavam se svima koje sam tijekom mandata na bilo koji način zapostavio ili povrijedio - kazao je Dekanić te se zahvalio svima koji su ga podržavali, na predanom radu i suradnji. 

HOĆE LI ŽUPAN DATI OSTAVKU? Mičite ga više s ceste! Dekanić se opet pijan sudario. Ranije je udario časne, zataškavao sve...

- Zahvaljujem se Vladi, svim ministrima i ministarstvima na ogromnoj pomoći Vukovarsko-srijemskoj županiji u ovom mandatu, kao i kolegama županima i načelnicima općina, naročito u Vukovarsko – srijemskoj županiji. U konačnici, hvala svima vama, hvala medijima koji su u turbulentnim vremenima korektno izvještavali o događajima u županiji. Pozdrav od bivšeg župana - zaključio je.

Podsjetimo, Dekanić je uslijed neprilagođene vožnje prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio automobila kojim je ispred njega upravljao muškarac (29) koji je također bio pod utjecajem alkohola, od čak 2,12 'promila' i pritom nije koristio sigurnosni pojas.

OPET IMAO NESREĆU Policija o HDZ-ovom županu koji nije znao je li pijan: 'Izmjereno mu 0.84 promila nakon sudara'

Njegov je automobil odbačen unaprijed u drugi, koji je stajao u koloni i kojim je upravljao muškarac (30), a potom je taj udario u stražnji dio još jednog automobila kojeg je ispred semafora zaustavio 58-godišnji vozač.

Nakon nesreće ga zadržali na otriježnjenju, oduzeli mu vozačku i automobil

Lakše su ozlijeđeni 30-godišnji vozač i troje putnika u njegovom automobilu, 31-godišnjakinja i dvoje djece. Ozlijeđen je i 29-godišnjak koji je napuhao 2,12 'promila', a liječnička pomoć im je pružena u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

SINĆ JE REKAO DA NIJE KRIV Policija je objavila detalje Dekanićeve prometne nesreće: Među ozlijeđenima ima i djece

Dekaniću i 29-godišnjem vozaču su u vinkovačkoj bolnici uzeti uzorci krvi i urina radi vještačenja na prisutnost alkohola u organizmu te su zadržani u policiji do otriježnjenja. Također su im privremeno oduzete vozačke dozvole te automobili kojima su upravljali.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dekanić je i prije dvije godine sudjelovao u prometnoj nesreći poslije čega je završio i mjesec dana u istražnom zatvoru. Tada je također vozio pod utjecajem alkohola, a prilikom te nesreće je upravljao službenim vozilom Vukovarsko – srijemske županije.

VOZIO PIJAN Saborski zastupnici osudili novu Dekanićevu nesreću: 'Da se brže reagiralo do toga ne bi došlo...'

Osim zbog izazivanja prometne nesreće, Dekanić je optužen i za zlouporabu položaja i ovlasti jer je navodno utjecao na svjedoke i policiju da se skriju detalji nesreće. Sudski postupak još nije počeo. 

Idi na 24sata

Komentari 77

  • bcelija 21.06.2024.

    Dao ostavku!? Dao ostavku!? To se zove biti savjestan! Kad bi svi bili savjesni nikog ne bi bilo, svi bi dali ostavke.

  • an7pohr 21.06.2024.

    Proradila savjest i moral, dao ostavku iz moralnih razloga, nakon što ga pozvao AP!

  • Maksy 20.06.2024.

    A da se ispričao onima koji su završili zbog njega u bolnici ne bi bilo na odmet i na kraju to proizlazi iz opće kulture, no njemu je to strani pojam. Isprika bude očito onda kada se ispostavi odštetni zahtjev. Trebalo bi mu ispostaviti i račun za popravak službenog automobila...

Komentiraj...
Vidi sve komentare