To je to što me zanima!

Uskok: Optužnica protiv 14 ljudi zbog lažnih potvrda za Covid, davali su za njih po 100 eura

Optuženi su u razdoblju od srpnja do listopada 2021. godine u Zagrebu od medicinske sestre zaposlene u Domu zdravlja Zagreb-Zapad preko posrednika zatražili da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su cijepljeni, piše Uskok
Vidi originalni članak

Uskok je danas objavio kako je donio  rješenje o provođenju istrage protiv 243 okrivljenika. Pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 14 hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenog djela davanja mita.

U odnosu na ostale okrivljenike istraga se i dalje provodi.

- Optužnicom se 14 okrivljenika terete da su, u razdoblju od srpnja do listopada 2021. godine u Zagrebu, iako su znali da nisu cijepljeni protiv Covida-19 i da stoga nemaju pravo na EU digitalnu COVID potvrdu, od medicinske sestre zaposlene u Domu zdravlja Zagreb-Zapad preko posrednika zatražili da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su cijepljeni - naveli su i dodali:

- Nakon toga je posrednik medicinskoj sestri predao osobne podatke okrivljenika i najmanje 100,00 eura koje je prethodno pribavio od njih, a medicinska sestra je zatim u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neosnovano upisala da su okrivljenici cijepljeni, na temelju čega su okrivljenici potom neosnovano ishodili EU digitalne COVID potvrde.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • ssanpenn 15.11.2023.

    eto....tko god je to iskoristio (vjerojatno oni s vezama i poznanstvima) valjda im je to najbolje uloženih 100 eura u životu.

  • HerojTito4 15.11.2023.

    majke ti mile ima li itko ovdje bar sa 2 osnovne i IQ veći od 11, do sada je potvrđena smrt od 6 872 943 osobe i još tvrdite da je virus izmišljotina, nije mi jasno kako uopće otvorite 24 sata i napišete komentar

  • Gibbs55 15.11.2023.

    Kada će biti obeštećene žrtve C-19 ludila u Republici Hrvatskoj njih 18.472?

Komentiraj...
Vidi sve komentare