To je to što me zanima!

USKOK odbacio prijave protiv Plenkovićevih suradnika u aferi SMS: 'Nije bilo uhljebljivanja!'

Hajduković je podnio kaznenu prijavu nakon što je tjednik Nacional lani objavio da su akteri afere dogovarali zapošljavanja, među ostalim i u javnom poduzeću Hrvatske šume preko predsjednika uprave
Vidi originalni članak

Uskok je u utorak izvijestio da je odbacio kaznene prijave koje je bivši saborski zastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković u veljači prošle godine podnio protiv tadašnjih ministara i glasnogovornika vlade zbog trgovanja utjecajem u tzv. aferi SMS.

- Uskok je donio rješenje o odbačaju kaznenih prijava koje je Domagoj Hajduković podnio protiv Davora Filipovića, Marije Vučković, Branka Bačića i Marka Milića zbog kaznenog djela trgovanja utjecajem. Naime, Uskok je proveo opsežne izvide u okviru kojih je analizirao komunikaciju imenovanih, pribavio cjelokupnu relevantnu dokumentaciju te prikupio obavijesti od više osoba - navode u priopćenju.

'SAMO DA ŠEF NE SAZNA' Nacional objavio poruke između Plenkovićevog savjetnika i šefa Šuma. Plenkovića zovu "hefe"

- Budući da iz rezultata provedenih izvida proizlazi kako se u radnjama prijavljenih osoba nisu ostvarila obilježja kaznenog djela trgovanja utjecajem niti nekog drugog kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, kaznene prijave su odbačene - dodaje Uskok.

Hajduković je podnio kaznenu prijavu nakon što je tjednik Nacional lani objavio da su akteri afere dogovarali zapošljavanja, među ostalim i u javnom poduzeću Hrvatske šume preko predsjednika uprave Krunoslava Jakupčića.

DVANAEST ZA UHLJEB HDZ je prepun 'anđela čuvara': Brinu o svojima, na ništa ne utječu, oni se samo informiraju

Prozvani su odbacili optužbe, a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je pokrenulo postupak protiv glasnogovornika Milića.

U ožujku ove godine Povjerenstvo je zaključilo da Milić nije povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa kada je u prepisci sa šefom Hrvatskih šuma napisao ime svog prijatelja koji je potom zaposlen u toj javnoj tvrtki.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • pošteni_hrvat 27.08.2024.

    E ovo nije netema. Najbolje lopove i najodanije mafijaše treba štititi. Dobar turud, miran, miran..

  • eva60 27.08.2024.

    I eto :Mogu što hoću

  • area 62 27.08.2024.

    Jedina firma koja ima više uhljeba nego stabala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare