To je to što me zanima!

Uragan stoljeća ide na Ameriku, nestalo benzina, milijuni bježe: 'Tko ostane ovdje, umrijet će!'

Milton je u utorak poslijepodne okarakteriziran kao oluja pete kategorije s vjetrovima brzine i do 265 km/h. Predsjednik SAD-a Joe Biden je poručio ljudima da se moraju odmah evakuirati
Vidi originalni članak

Prema Floridi se približava uragan Milton kojeg su meteorolozi okarakterizirali kao "izuzetno opasnog". Uragan bi Floridu trebao pogoditi sa srijede na četvrtak, a vlasti upozoravaju da će to biti "najgora oluja" koja je pogodila taj poluotok “u posljednjih sto godina”. Zato su pojačali pozive građanima na hitnu evakuaciju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Cijeli poluotok Florida pod nekom je vrstom nadzora ili pripravnosti - rekao je u utorak guverner Ron DeSantis. Joe Biden, predsjednik SAD-a poručio ljudima da se moraju "evakuirati odmah". 

- To je pitanje života i smrti - poručio je Biden. 

Gradonačelnica Tampe upozorila je stanovnike da "bježe, ili će umrijeti".

IZNENADIO PROGNOSTIČARE Bliži se oluja stoljeća: Uragan Milton sve je bliže Floridi..
Američki mediji javljaju da je nakon poziva na hitnu evakuaciju na Floridi nastao kaos. Deseci tisuća ljudi zakrčili su ceste u pokušaju evakuacije i zaglavili u prometu. Milton je u utorak poslijepodne okarakteriziran kao oluja pete kategorije s vjetrovima brzine i do 265 km/h.

- Ovo će biti oluja koja će promijeniti živote - prenosi BBC riječi Geralda Lemusa, stanovnika Florida koji tamo živi cijeli život. On je rekao i kako se nikada dosad nije evakuirao zbog nijednog uragana.

- Nikada nisam vidio da je ovdje tako tiho. Svi su otišli - rekao je drugi stanovnik Steve Crist.

Meteorolog s Floride John Morales rasplakao se dok je izvještavao o snazi uragana Milton. 

- To je samo nevjerojatan, nevjerojatan, nevjerojatan uragan. Pao je... Pao je... - rekao je Morales dok mu je glas pucao. 

LOVCI NA URAGANE SNIMALI MILTONA VIDEO Meteorolog se rasplakao zbog snage uragana Milton: 'Ovo je užasno... oprostite mi!'

- Maksimalni postojani vjetrovi upravo jačaju u Meksičkom zaljevu gdje su vjetrovi - mislim, mora, jednostavno tako, nevjerojatno, nevjerojatno vrući. Rekordno vrući, kao što možete zamisliti - nastavio je Morales. 

Prije manje od dva tjedna, uragan Helene, najsmrtonosnija oluja koja je pogodila SAD od Katrine 2005. godine, poharao je jugoistok SAD-a, pri čemu je život izgubilo najmanje 225 osoba, dok se stotine i dalje vode kao nestale. Smrtni slučajevi zabilježeni su u Georgiji, Južnoj Karolini, Tennesseeju i Virginiji te najteže pogođenoj državi, Sjevernoj Karolini.

Od tih smrtnih slučajeva, najmanje 14 je zabilježeno na Floridi, gdje je 51 od 67 okruga sada pod hitnim upozorenjem zbog približavanja uragana Milton.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • tupadjija 09.10.2024.

    velka para se vrti oko evakuacije a kasnije i oko pomoci... kao neko ko zivi u US skeptican sam. iako mediji napuhuju vise nego sto je, bio u clearwateru, da ravnica je to sve i lagano moze bit potopljeno, al pola floride je takvo, i prezivjeli su prosle godine slican scenario, niti pola nije bilo kao sto su rekli da ce bit

  • ALLinONE!! 09.10.2024.

    Zamisli moraš pobjeći od onoga što si cijeli život gradio i stjecao, znaš da će to biti uništeno i tko zna koliko dugo će se stjecati uvjeti za povratak i ako se jednom i vratiš, velike su šanse da se to opet ponovi

  • KešićIsBack 09.10.2024.

    Što više vas uragan potuče to će manje raketa morati potrošiti Rusi i Kinezi 🚀🚀🚀

Komentiraj...
Vidi sve komentare