To je to što me zanima!

Uragan Debby poharao američku obalu: Petero mrtvih, moguće katastrofalne poplave

Predviđa se da će oluja zahvatiti obalu, natapajući jugoistočnu Georgiju te Sjevernu i Južnu Karolinu obilnim kišama u utorak i srijedu
Vidi originalni članak

Najmanje petero ljudi poginulo je nakon što je uragan Debby pogodio Floridu prije nego što je oslabio u tropsku oluju, a sljedećih dana se očekuju velike poplave u dijelovima Georgije te Sjeverne i Južne Karoline, prenosi BBC u  utorak. Nacionalni centar za uragane upozorio je na opasnost od poplava "opasnih po život". Debby se obrušio na Floridu u ponedjeljak ujutro kao uragan prve kategorije.

Vlasti su priopćile da je među poginulima 13-godišnji dječak koji je stradao kada je stablo palo na mobilnu kućicu u okrugu Levy County, u blizini Gainesvillea.

U okrugu Hillsborough – oko Tampe – kamion je završio u kanalu tijekom oluje. Vozač je pronađen mrtav.

POGODIO I JAMAJKU Pogledajte video iz središta razornog uragana Beryl: Nosi sve pred sobom, 10 je poginulih

U okrugu Dixie, zapadno od Gainesvillea, dužnosnici su izvijestili da su žena i 12-godišnjak poginuli u automobilskoj nesreći u nedjelju navečer.

U južnoj Georgiji zabilježena je još jedna smrt - 19-godišnjak je smrtno stradao kada je veliko stablo palo na trijem u kući u Moultrieju, izvijestili su lokalni mediji.

Spori tempo oluje mogao bi donijeti "katastrofalne poplave", rekao je Jamie Rhome, zamjenik direktora centra za uragane.

TROPSKA OLUJA Oluja Beryl poharala Teksas, dva milijuna domova bez struje

Na Floridi je oko 150.000 domova i poslovnih objekata ostalo bez struje u ponedjeljak navečer, prema PowerOutage.com. Još 36.000 stanovnika u Georgiji i Južnoj Karolini bilo je bez električne energije.

Predviđa se da će oluja zahvatiti obalu, natapajući jugoistočnu Georgiju te Sjevernu i Južnu Karolinu obilnim kišama u utorak i srijedu, prije nego što se u četvrtak preseli u unutrašnjost blizu obale Južne Karoline.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Borgard Verlag 06.08.2024.

    Ja sam se sinoc obrusio na kumu posljedice ce se vidjeti uskoro

Komentiraj...
Vidi sve komentare