To je to što me zanima!

UN: Libanon bi mogao doživjeti istu katastrofu kao Gaza...

James Elder, glasnogovornik UNICEF-a, i Jeremy Laurence, glasnogovornik Visokog povjerenstva UN-a za ljudska prava, također upozoravaju na opasnost od ponavljanja istog scenarija u Libanonu kao u Gazi
Vidi originalni članak

Humanitarci UN-a pozvali su u utorak na hitnu akciju kako bi se okončala eskalacija u Libanonu i spriječilo da sukob doživi "istu katastrofalnu spiralu" nasilja kao što je ona koja se događa u Gazi. "Moramo sve učiniti kako bi se to spriječilo", rekao je Matthew Hollingworth, direktor UN-ovog Svjetskog programa za hranu (WFP) u Libanonu, obraćajući se iz Bejruta video vezom novinarima u Ženevi.

On je pola godine koordinirao operacije WFP-a u Pojasu Gaze te potom preuzeo ured u Libanonu.

RAT NA BLISKOM ISTOKU Izraelci tvrde: Ubili smo još jednog zapovjednika Hezbolaha

Rekao je da je zabrinut da se situacija u Gazi ne preslika na Libanon. "Ne bismo smjeli dopustiti da se to desi", rekao je  Hollingworth.

James Elder, glasnogovornik UNICEF-a, i Jeremy Laurence, glasnogovornik Visokog povjerenstva UN-a za ljudska prava, također upozoravaju na opasnost od ponavljanja istog scenarija u Libanonu kao u Gazi, kazavši da je "razaranje kojima svjedoče stanovnici Libanona nezamislivo".

GODINU DANA OD NAPADA Veleposlanstvo Izraela održalo memorijalni skup: 'Odajemo počast svim poginulima..'

Izraelske obrambene snage (IDF), donedavno uvelike zaokupljene ratom u Gazi pokrenutim nakon pokolja islamističkog Hamasa 7. listopada na jugu Izraela, sada su stavile fokus na borbu protiv Hezbolaha, šijitske proiranske milicije.

Hezbolah, Božja vojska, pridružio se 8. listopada Hamasu u napadu na Izrael te je u zadnjih godinu dana s juga Libanona ispalio oko 10.000 projektila na židovsku državu. Oko 80.000 ljudi je moralo napustiti sjever Izraela.

NASTAVLJAJU SE PREGOVORI Hezbolah po prvi put otvoreno za razgovore o miru i bez uvjeta vezanih uz prekid vatre u Gazi

IDF sve žešće bombardira položaje Hezbolaha na jugu Libanona te je poslao kopnene trupe u pogranično područje.

Prema libanonskim izvorima, u napadima na jug zemlje i južno predgrađe Bejruta u posljednja dva tjedna je poginulo 1100 ljudi, a oko milijun je napustilo to područje.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Dobropobijeđujezlo 08.10.2024.

    Tko ima racun na X nek udu u Matrix Elezi i vidi o kakvim se to monstrumima cionistima radi

  • Mata10 08.10.2024.

    Dok "vražja vojska" ne bude potpuno na koljenima ne treba stati.

  • Hrvatska na strani pravde 08.10.2024.

    Ako počne treći svijetski rat, i Amerika i Izrael bi se mogli resetirati na početne postavke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare