To je to što me zanima!

Umro prvi rođak princa Philipa: Zbog ljubavi se morao odreći prava na grčko prijestolje

Bio je poznat po svojoj odanosti supruzi Marini Karelli i turbulentnom osobnom životu u kojem je tragično izgubio oca u dobi od samo jedne godine
Vidi originalni članak

Grčki princ Michael, koji je bio prvi rođak princa Philipa, preminuo je u 85. godini. Kraljevski član, koji je bio poznati pisac i povjesničar pod imenom Michel De Gres, preminuo je u bolnici u Ateni, objavljeno je danas, piše Daily Mail. Posljednji preostali unuk Georgea I. s lozom kuće Bourbon preko majčine strane obitelji, trebao bi biti pokopan u grčkoj prijestolnici u četvrtak.

Bio je poznat po svojoj odanosti supruzi Marini Karelli i turbulentnom osobnom životu u kojem je tragično izgubio oca u dobi od samo jedne godine. Unatoč tome što je bila priznata slikarica i kiparica, kako Marina nije bila članica kraljevske obitelji, Michael se morao odreći prava na grčko prijestolje kako bi je oženio 1965. godine.

Rođen 1939. godine, princ Michael rođen je uoči velikih promjena u Europi i u grčkoj kraljevskoj obitelji. Jedino dijete princa Christophera i njegove druge supruge princeze Francoise d'Oleans od Francuske, njegova je mladost bila obilježena preokretima.

Otac mu umire u 51. godini 1940. nakon kraće bolesti, a majka 1953. ostavljajući ga siroče u 14. godini. Dok se vozio po Europi i sjevernoj Africi usred Drugog svjetskog rata, Michael je odrastao u Parizu nakon prestanka neprijateljstava, gdje je izdaleka razvio ljubav prema Grčkoj i njezinoj povijesti.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Kurta Kinte 29.07.2024.

    Nadamo se da se dobro przi u paklu

  • dELINQUENT HABITS 28.07.2024.

    svi su oni povezani krvlju, ista loza vlada svijetom

Komentiraj...
Vidi sve komentare