To je to što me zanima!

Umirovljenika iz Podravine su osudili jer je vozio svoja drva iz šume. Država ih htjela i oduzeti

Sudac ga je ovaj tjedan kaznio sa 150 eura i 15 eura prekršajnih troškova, no sud je odbio i zahtjev inspektorata da mu se drva oduzmu
Vidi originalni članak

Podravskog umirovljenika (66) u siječnju su zaustavili u Bušetini kod Pitomače, a policija ga je prijavila zbog transporta "neobilježenog drvnog šumskog proizvoda bez otiska žiga režijskog čekića i bez propisanog teretnog lista (popratnice)”, prenosi Danica.hr.

Muškarac je vozio svoja drva za ogrjev, a radilo se o bagremu i johi i to 1,5 kubika drva koje su mu odmah oduzeli. 

Sudac ga je ovaj tjedan kaznio sa 150 eura i 15 eura prekršajnih troškova, no sud je odbio i zahtjev inspektorata da mu se drva oduzmu. Na to su se odlučili jer “država nije pretrpjela nikakav gubitak zbog toga što okrivljenik nije obilježio drva i ishodio popratnicu”.

- Budući da je okrivljeniku već izrečena novčana kazna za prekršaj, sud smatra da je ta sankcija dovoljna za postizanje odvraćajućeg učinka i budućih sprječavanja takvih prekršaja, pa je oduzimanje 1,50 kubika njegovih drva nerazmjerna i predstavlja prekomjeran teret - naglasio je sudac.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • ZEKO_10 18.06.2024.

    Glavno da šverceri s drvima rade bezbrižno, cjeli život na socijali švercaju drva po Zagrebu, voze se neregistriranim pilama...Takvi ne zanimaju poreznu ni policiju, a borme ni zelene.

  • w 124 17.06.2024.

    Znam jer i ja sam jedva dopeljao svoja drva iz sume. Jebem vam zakon takav. A drugi svercaju i preprodaju drva. U sumariji ne mozes kupiti drva a svercerima prodaju. Sve se zna.

  • 17.06.2024.

    Neuništiva birokracija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare