To je to što me zanima!

Umirovljenici se zajedno bune: Zamrzavanje cijena neće riješiti problem naših malih mirovina

Također traže i ukidanje penalizacije s navršenih 65 godina te Zakonom obvezujuću isplatu 13. mirovine, uskrsnice i božićnice umirovljenicima svake godine
Vidi originalni članak

Zamrzavanjem cijena ne može se riješiti problem malih mirovina, poručili su u nedjelju iz platforme Umirovljenici zajedno nazivajući tu vladinu odluku "vješto pripremljenim PR potezom Vlade".

"Na zamrzavanje cijena za 30 artikala gledamo u prvom redu kao jedan vješto pripremljen PR potez kojim Vlada želi pokazati svoju veliku brigu za dobrobit građana. Kako je svaka pomoć potrebitima uvijek dobro došla tako u navedenom kontekstu gledamo i na najavljeno zamrzavanje cijena", navode u priopćenju.

TO VRIJEDI OD DANAS Koliko će koštati kava, meso, sir... Konzum je objavio popis 1000 artikala koji su sniženi

Građanima, posebno umirovljenicima, ključno je osigurati novčanu pomoć, ali ciljano, tako da raspoloživi novac dobiju oni kojima je uistinu potreban. To znači da se mora uzeti u obzir prihodovni i imovinski cenzusu kako bi se izbjeglo davanje pomoći i onima kojima pomoć nije potrebna, navode Umirovljenici zajedno.

VODIČ KROZ NOVE CIJENE 'Oni koji tjedno troše od 100 do 150 € u trgovinama, mjesečno mogu uštedjeti oko 100 eura'

Poručuju i da za 750 tisuća umirovljenika zamrzavanje cijena kao i paket mjera pomoći znače samo privremenu 'vatrogasnu' mjeru.

"Vlada bi pokazala da je ozbiljno krenula u obračun sa rastućim siromaštvom umirovljenika, kada bi uradila novi izračun mirovina za sve umirovljenike. Po prijedlogu Umirovljenici zajedno to bi bilo na bazi 75 -80 posto neto plaće u 10 najboljih godina uz AVM od 17 eura, odnosno uz najmanju mirovinu od 697 eura za 41/60-65", poručuju.

Također traže i ukidanje penalizacije s navršenih 65 godina te Zakonom obvezujuću isplatu 13. mirovine, uskrsnice i božićnice umirovljenicima svake godine.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Denis Split 18.09.2023.

    Nova stranka...novi ljudi..na izbore..i na vlast. i onda tek mirovinski može nešto mijenjati

  • Crvic 17.09.2023.

    Neka mi samo vrate ono što sam im kroz godine uplaćivao, uz kamate naravno !

  • 17.09.2023.

    Penzići bolje šutite.Puno ste i vi pripomogli svojom šutnjom HDZu da vlada tolike godine i krade.Vi ste ti zbog kojih je toliko mladih primoranovotići,vi ste ti koja je odgojila lopove i zato šutite i dalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare