Mjerio sam vrijeme. Točno 24 minute trebale su mi da izvučem licu, rekao nam je Frane Miočić iz Zadra. On je u nedjelju u brodici otišao loviti ribu. Na predjelu Puntamike zabacio je mamac od iglice, malene ribe. Ulov mu je više nego zadovoljavajući.
- Ima 25 kilograma. Stariji su ribari gledali, a u sebi su se grizli - u polušali govori Miočić. Ribetinu je izrezao, dio je ostavio sebi, a dio podijelio prijateljima.
- Najbolje ju je marinirati, dva do tri sata, a onda je baciti na gradele - kaže Frane. Lica bjelica ima ukusno meso, a stručnjaci je svrstavaju u nešto između bijele i plave ribe, jer joj se krv pušta kao i tunama.
- Lica je veliki grabežljivac. Čak se znaju zaletiti među kaveze tune i brancina na uzgajalištima. Može težiti i više od 30 kilograma - rekao nam je dr. Nikša Glavić s Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku. Stanište joj je Jadran, Sredozemlje i Atlantik.