To je to što me zanima!

Ulovili opasnu ribu u Jadranu: 'Gotovo je, stigla je otrovna vatrenjača, stiže ih sve više...'

Moja prognoza je da ćemo ovo ljeto imati najmanje 10 ovakvih dojava na području južnog Jadrana, objavio je Petar Ugarković s Instituta za ribarstvo i oceanografiju
Vidi originalni članak

Nije trebalo dugo čekati na prijavljeni ulov. Ovo je već treća o kojoj znam ove godine. Gotovo je, Jadran je njezino more, napisao je na društvenim mrežama Petar Ugarković s Instituta za ribarstvo i oceanografiju uz fotografiju još jedne iznimno otrovne riblje vrste koju su ulovili u Jadranu. 

ULOV U MEDULINSKOM ZALJEVU Slovenski ribar uhvatio otrovnu napuhaču kod Rovinja: 'Otrov je čak 1200 puta jači od cijanida!'

- Ulovio ju je Vanja Kalezić na Luštici u Crnoj Gori, ulov će biti prijavljen njihovom Institutu u Kotoru. Moja prognoza je da ćemo ovo ljeto imati najmanje 10 ovakvih dojava na području južnog Jadrana, a možda i srednjeg - dodao je Ugarković te apelirao da se svaki ulov prijavi znanstvenicima. 

ZA NJU NEMA PROTUOTROVA VIDEO Secirali najotrovniju ribu Jadrana koju su ulovili u Istri

Vatrenjača, odnosno riba lav ili riba paun, invazivna je indo-pacifička vrsta, naveliko poznata po štetnosti za lokalne ekosustave. Hrani se autohtonim ribljim vrstama u velikim količinama, a brzo se kolonizira i širi područjima Sredozemlja. Baš sve bodlje na tijelu su otrovne. Ubod prati intenzivna jaka bol. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • patriot 86 23.05.2024.

    Nemojte dolazit na more da vas ne bocne

  • Pobotchnick Leeyoobo 23.05.2024.

    Samo je proglasiti fensi šmensi delikatesom. Za čas će na popis ugroženih vrsta. Njezin mozak je afrodizijak, koliko sam čuo od domorodaca u Tihom oceanu.

  • liliZG2.0 23.05.2024.

    "Riba ribi grize rep" Sykes je stigao

Komentiraj...
Vidi sve komentare