To je to što me zanima!

Ukrajinski ministar: Rusi napali bolnicu, poginulo je šest ljudi

Grad Sumi nalazi se samo 32 kilometra od ruske granice, a ruske snage napadaju regiju i grad dronovima i navođenim bombama...
Vidi originalni članak

Šest ljudi poginulo je jutros u dva uzastopna ruska napada na medicinski centar u gradu Sumi, na sjeveroistoku Ukrajine.

- U prvom napadu poginula je jedna osoba i oštećeni su stropovi nekoliko katova bolnice. Počela je evakuacija pacijenata i osoblja', naveo je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko na Telegramu, prenosi The Kyiv Independent. 

Dodao je da je drugi udar uslijedio tijekom evakuacije kada je poginulo pet ljudi.

SUSRET U NEW YORKU FOTO Trump i Zelenski sastali se u New Yorku: 'Ukrajina prolazi kroz pakao. Rat mora prestati!'

Napadi na grad Sumi i istoimenu oblast učestali su otkako je ukrajinska vojska, u kolovozu, pokrenula operaciju u susjednoj ruskoj oblasti Kursk i zauzela desetine naselja, prenosi Reuters.

Grad Sumi nalazi se samo 32 kilometra od ruske granice, a ruske snage napadaju regiju i grad dronovima i navođenim bombama.

Klimenko nije precizirao koje je oružje korišteno u današnjim napadima, ali je regionalna administracija priopćila da su napad izveli dronovima.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Aviano1999 28.09.2024.

    Na snimci od 8. kolovoza vidi se kako ranjeni ruski vojnik u bolničkom krevetu oblači majicu na kojoj piše „Srbi i Rusi braća zauvek“. Ruski interes za Balkan nije ni nov ni slučajan, već je to proračunata komponenta njezine šire vanjskopolitičke agende usmjerene na očuvanje njezine sfere utjecaja, projiciranje moći i destabiliziranje Europe.

  • Aviano1999 28.09.2024.

    Svi koji misle da nas se ruska agresija nimalo ne tiče mogli bi se već sutra probuditi u noćnoj mori, sastavljenoj od ‘ruskog mira’, ‘srpskog sveta’ i ‘povijesne karte Mađarske’ s Orbanovog zida u uredu. I u hrvatskom je nacionalnom interesu, kao i u interesu naših zapadnih saveznika, da ruska invazija na Ukrajinu doživi neuspjeh. I ode u povijest kao neuspjeh, da ne bi inspirirala druge takve agresije i nasilne pokušaje prekrajanja granica suverenih europskih država.

  • sugrađanin 28.09.2024.

    Odgovorite istom mjerom na centar Moskve

Komentiraj...
Vidi sve komentare