To je to što me zanima!

Ukrajinski dužnosnici: Rusija je raketirala Krivi Rih. Ima mrtvih, uništeno je nekoliko zgrada...

Rusija je tijekom noći pokrenula "masivni raketni" napad na središnji ukrajinski grad Krivii Rih, ubivši i ranivši ljude i oštetivši civilnu infrastrukturu, rekli su ukrajinski dužnosnici rano u utorak
Vidi originalni članak

"Ima mrtvih i ranjenih", rekao je Serhij Lisak, guverner regije Dnjepropetrovsk u kojoj se nalazi Krivi Rih, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. "Masovni raketni napad na Krivi Rih."

U ranim jutarnjim satima utorka, sirene za zračnu uzbunu su se oglasile diljem Ukrajine, a kijevski vojni dužnosnici rekli su da su snage protuzračne obrane uništile sve ruske projektile koji su ciljali glavni grad Ukrajine.

Vrhovno ukrajinsko vojno zapovjedništvo priopćilo je da su zračne snage uništile 10 od 14 krstarećih projektila koje je Rusija lansirala na Ukrajinu i jednu od četiri bespilotne letjelice iranske proizvodnje.

TVRDE DA SU ZAUZELI 7 SELA Zelenski o protuofenzivi: 'Teška je, ali napreduje. Vrijeme nam nije naklonjeno, kiša otežava'

Nije za sada jasno koliko je projektila pogodilo Krivi Rih i gdje su dronovi koje je lansirala Rusija pogodili svoje mete.

U Krivi Rihu je pogođeno nekoliko civilnih zgrada, uključujući peterokatnicu, rekao je ranije gradonačelnik grada Oleksandr Vilkul.

"Vjerojatno ima ljudi ispod ruševina", rekao je Vilkul na Telegramu.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješće. Vilkul nije naveo više detalja.

Lisak je objavio fotografiju peterokatnice na kojoj su svi prozori razbijeni, a iz nekih se dimi.

WEIMARSKI TROKUT Poljski predsjednik u Parizu pozvao na članstvo Ukrajine u NATO-u: 'Oni čekaju na signal'

Nije bilo neposrednih komentara iz Rusije o prijavljenim udarima. I Rusija i Ukrajina poriču da su ciljale civile u ratu koji je Rusija pokrenula protiv svog susjeda prije gotovo 16 mjeseci.

Gradonačelnik grada Harkova na istoku Ukrajine rekao je na svom Telegram kanalu da su ruski dronovi pogodili tamošnju civilnu infrastrukturu, pogodivši skladište i zgradu komunalne tvrtke. Za sada nije bilo informacija o žrtvama.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • SokoLika 13.06.2023.

    Milan martić je slično djelovao

  • NiN-skaa 13.06.2023.

    Mile ti majke što se razbježali ovi orkovi,... ostavljaju tenkove netaknute po poljima.

  • Matej22☮ 13.06.2023.

    Jel ima snimka ? Ili da vam vjerujemo na riječ ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare