To je to što me zanima!

Ukrajinski dobrotvorni fond je kupio sustav Bayraktar za svoju vojsku: Otkrili što sve sadrži

'Nastavit ćemo s opremanjem i naoružanjem Oružanih snaga. Kupovat ćemo oklopna vozila, minobacače, jurišne bespilotne letjelice i dronove kamikaze, pa čak i letjelice s ljudskom posadom'
Vidi originalni članak

Ukrajinski dobrotvorni fond "Vrati se živ" po prvi put u povijesti Ukrajine, opskrbio je vojsku punim autonomnim sustavom Bayraktar TB2 po ukupnoj cijeni od 16.502.450 američkih dolara.

Iz fonda poručuju da se ne radi samo o dronovima, već o punopravnom autonomnom sustavu, koji uključuje: sustav zračne komunikacije; pokretni zemaljski kontrolni kompleks, zemaljski podatkovni terminal, sustav prepoznavanja "svoj-tuđi", tri udarne bespilotne letjelice, nekoliko desetaka prilagođenog zrakoplovnog streljiva te ostalu potrebnu zemaljsku opremu i rezervne dijelove.

VRAĆA SE IZ REMONTA Iz Kremlja poručili: 'Nadamo se da će turbina za Sjeverni tok 1 ubrzo biti instalirana i spremna'

- Nastavit ćemo s opremanjem i naoružanjem Oružanih snaga. Kupovat ćemo oklopna vozila, minobacače, jurišne bespilotne letjelice i dronove kamikaze, pa čak i letjelice s ljudskom posadom. Podržite fond "Vrati se živ" i zajedno s vama naoružat ćemo našu vojsku, rekla je odvjetnica, prva zamjenica izvršnog direktora "Ukrajinskog veteranskog fonda" i volonterka fonda Ruslana Veličko.

Fond je zahvalio kompaniji "Baykar" i nada se daljnjoj suradnji.

Fond je podsjetio da je "Vrati se živ" još u ožujku dobio dozvolu za uvoz vojne robe. To je omogućilo postizanje nove razine nabave za pomoć braniteljima Ukrajine.

POVIJEST SE PONAVLJA Rusi na okupiranim teritorijima uništavaju knjige: Nepoželjno je sve nakon '91, čak i slikovnice...

- Organizacija ovakvih ugovora, njihovo ugovaranje i logistika nameće određene restrikcije u publicitetu, ali značajno ubrzava dobivanje pomoći krajnjem korisniku, te sam zahvalan timu "Vrati se živ" što su mi ukazali povjerenje da vodim ovaj projekt od početka do samog kraja, izjavila je Ruslana Veličko.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Jogurtaši 28.07.2022.

    makar vama rusofilima ruski život je oduvijek bio jeftin.

  • Jogurtaši 28.07.2022.

    a prije toga će biti frigana nekolicina rusa u svojim okupatorskim konzervama.

  • nisam ja ništa2. 28.07.2022.

    Srušit će to Rusi kao i one prije 😆

Komentiraj...
Vidi sve komentare