To je to što me zanima!

Ukrajinci opet dronovima napali Rusiju: Gađali su i Moskvu

Ukrajinci u zadnje vrijeme koriste 'dronove zmajeve' u napadu na Rusiju. Užarena mješavina aluminijeva praha i željeznog oksida, nazvana termit, oslobađa temperaturu do 2200 Celzijusovih stupnjeva
Vidi originalni članak

Ukrajina je u ponedjeljak navečer pokrenula veliki napad bespilotnim letjelicama na nekoliko regija u Rusiji, uključujući Brjansk, Moskvu, Tulu, Kalugu, Belgorod, Kursk, Orel, Voronjež, kao i regiju Krasnodarskog kraja.

Guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov rekao je da je ubijen dječak (9), a da su još tri civila ozlijeđena u napadu dronom u gradu Ramenskoje, gradu koju se nalazi 46 kilometara jugoistočno od Moskve.

Ukrajina napad zasad nije komentirala.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin je rekao kako su oni srušili više od 10 dronova koji su išli prema gradu. Guverner Brjanske oblasti Alexander Bogomaz objavio je da je protuzračna obrana tijekom noći oborila 59 ukrajinskih dronova.
Ukrajinci u zadnje vrijeme koriste 'dronove zmajeve' u napadu na Rusiju. Nekoliko videa objavljenih na društvenim mrežama, uključujući Telegram kanal od ukrajinskog ministarstva obrane, prikazuje kako niskoleteće bespilotne letjelice ispuštaju vatru, odnosno rastaljeni metal, na ruske položaje. Užarena mješavina aluminijeva praha i željeznog oksida, nazvana termit, oslobađa temperaturu do 2200 Celzijusovih stupnjeva. Ako već ne ubije ili ne osposobi ruske vojnike, može brzo spaliti drveće i vegetaciju koje im služi kao zaklon.

SVE SPALJUJU VIDEO Ukrajinci imaju inovaciju koja je zastrašujuća. Iz dronova zmajeva 'rigaju vatru' na Ruse

Stvaranje takve vrste straha vjerojatno je glavni učinak ukrajinskih 'dronova-zmajeva', prema Nicholasu Drummondu, analitičaru specijaliziranom za kopneno ratovanje i bivšem časniku britanske vojske.

- To je vrlo gadna stvar. Korištenje drona za ispuštanje termita prilično je inovativno. Ali ako se koristi na taj način, njegov će učinak biti više psihološki nego fizički - rekao je Drummond.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • svirač,gnjurcem 11.09.2024.

    Opet će plakati i moliti za pomoć protiv Rusije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare