To je to što me zanima!

Ukrajinci imaju 'Terminatore': Robotske pse koristit će i kao kamikaze u napadu na Ruse!

Za razliku od standardnih dronova, "BAD2" može i aktivirati zamke koje su Rusi postavili na terenu, što je od velikog značaja za ukrajinske trupe.
Vidi originalni članak

Radimo na tome da robotske pse pretvorimo u kamikaze koje možemo koristiti protiv neprijateljske vojske i njihovih vozila. Počet ćemo ih koristiti više kad završimo modernizaciju koja je potrebna. Taj proces je u tijeku, poručuju iz ukrajinske vojske, koja odnedavno ima nove 'saveznike' u ratu s Rusijom - robotske pse! Ovi, kako ih NY Post naziva, "terminatori", djelo su kompanije Brit Alliance.

POGLEDAJTE VIDEO: Putin u posjetu Čečeniji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oni ih nisu 'zamislili' kao oružja, već za spašavanje života na bojišnici, pa Ukrajinci imaju posla s 'modernizacijom'... Iz kompanije su zadovoljni što je Ukrajina zadovoljna njihovim proizvodom, ali nije poznato hoće li kompanija isporučivati 'ratne modele' robotskih pasa.

PROJEKTIL POGODIO HOTEL Ukrajina: Britanski novinar Reutersa ubijen u ruskom napadu na Kramatorsk

Na bojišnici u Ukrajini trenutno djeluje 30-ak ovih robo-pasa, a cijena svakog od njih je 9000 dolara. Robo-pas "BAD2" je opremljen termalnom kamerom, može se kretati brzinom od 15 km/h do pet sati i može nositi oko 7 kg streljiva i zaliha.

Za razliku od standardnih dronova, "BAD2" može i aktivirati zamke koje su Rusi postavili na terenu, što je od velikog značaja za ukrajinske trupe.

ODVAŽNOST, ODVAŽNOST, ODVAŽNOST! Pattonov recept za ukrajinski prodor u Rusiju: Bitke biju i tenkovi kakve ima Hrvatska

- To su hodajući dronovi koji se mogu koristiti za izviđanje i donošenje zaliha trupama na bojištu - dodaju iz ukrajinske vojske.

Početkom kolovoza iznenadili su rusku vojsku probojem u regiji Kursk, u kojoj i dalje djeluju. Možda će im i robotski psi donijeti dodatan faktor iznenađenja u ratu koji traje više od 900 dana. 

BORI SE U RUSIJI Hrvat na čelu elitnog odreda u Ukrajini juriša na Ruse: 'Pitanje je vremena kad ćemo ih dobiti'

A iz Kremlja su u veljači 2022. godine tvrdili kako će rat, tj. "Posebna vojna operacija"; kako je zovu u Rusiji, završiti u roku nekoliko dana, maksimalno nekoliko tjedana...

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Dee Lokk 26.08.2024.

    ......................Sve mi se cini da je neizbježno da polete atomske bombe/rakete, ............no huškacima porucujem pisat ce te prstima sljepljenim za tipkovnicu ............a meso ce vam odpadati sa prstiju.................. - tko ima srece da preživi jer nemate pojma što zanaci i cini atomaska bomba....

  • Sime80 26.08.2024.

    To je to, nakon 2 i pla godine kako ukrajina pobjeduje, ovaj puta je to stvarno, zaboravite te prve 2 godine sto smo lagali, sad ukrajina pobjeduje.

  • Victoria Nuland 26.08.2024.

    Ruska vojska koristi Ruse za kamikaze napade.

Komentiraj...
Vidi sve komentare