To je to što me zanima!

Ukrajinci dronovima napali aerodrom u Kalugi, Rusi žele opkoliti vojsku kod Pokrovska

Rusko ministarstvo obrane tvrdi i da su zračni sustavi obarali dronove u Brijansku, na Krimu i Belgorodu. U Kalugi je na meti napada zračna luka i bivša tvornica Volkswagena
Vidi originalni članak

Rusija je objavila kako je od ranog jutra u petak pod napadom zračna luka kod Kaluge u Rusiji. Iz ministarstva obrane su izvijestili da su srušili četiri ukrajinska drona te da su detektirali 18 letjelica.

Navodno ima i štete na zračnoj luci, a ruski kanal Mash na Telegramu je objavio da su dronovima gađali i bivšu tvornicu Volkswagena koja je pet kilometara od zračne luke. U napadu nije bilo žrtava. 

OGLASIO SE I ZELENSKI Srušio se ukrajinski F-16, zapovjednik: Teške borbe na istočnoj fronti kod Pokrovska

Rusko ministarstvo obrane tvrdi i da su zračni sustavi obarali dronove u Brijansku, na Krimu i Belgorodu.

Grad Sumi u Ukrajini jutros je bio također na meti zračnog napada, a ukrajinski mediji navode da je ranjeno 10 ljudi, no nije bilo poginulih. Među metama je bio i pogon za preradu hrane.

KRIZA ODNOSA Rusija zabranila ulazak za 92 američka novinara, odvjetnika i poduzetnika vojnih tvrtki

Institut za proučavanje rata objavio je izvještaj u kojem navode da ruske snage izvode taktičke operacije u svojoj ofenzivi kako bi zauzeli Pokrovsk te da im je cilj okružiti ukrajinske položaje između Mirnograda i Hrodivke koji se nalaze u Donjeckoj oblasti.

Prva je duž linije Novohrodivka-Hrodivka, istočno od Pokrovska, a cilj je zauzeti Mirnograd i napredovati do predgrađa Pokrovska. Druga akcija je duž linije Selydove-Ukrajinsk-Hirnyk, jugoistočno od Pokrovska.

U ISW-u navode da Rusi smatraju ove akcije kao preduvjetima za ofenzivu na sam Pokrovsk. Ukrajinski general Oleksandr Sirski jučer je rekao da se najintenzivnije borbe na frontu Pokrovsk vode na istočnoj periferiji Hrodivke, jugozapadno od Hrodivke.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • EmilCandor 30.08.2024.

    Xxy

  • anemyplenkymoon 30.08.2024.

    Kokainski kao hico u bunkeru 45","dovedite pojacanje panzer divizije sa sjevera,do odbijemo ruse " ,a rusi u strasse iza bunkera ....ali moj fireru ne postoji vise njemacka vojska.

  • ptah 30.08.2024.

    10 godina su ukrajinci i nato gradili utvrde i obrambene točke, a 2-3 godine rusima treba da ih razore uz svu pomoć nato-a, s tim da uopće ne koriste sve što imaju, već ograničenim resursima koji im omogućavaju donekle miran san. ovo što ukrajina malo dronovima po rusiji tumba je za rusku politiku dobrodošlo, samo potvrđuju ruske izjave o prijetnjama. stvar ide kraju, uvijek prije konačnog sloma protivnici imaju 'velike' uspjehe koji trebaju mobilizirati javnost i dati nadu, a kad to propadne, onda je puno lakše prodati priču o tome da se moralo predati ili pristati na neprijateljeve zahtjeve. ni jedna granica u europi se nije mijenjala mirnim putem već sve ratom. strassbourg je stari njemački grad, koji je sa okolicom prelazio iz njemačkih u francuske ruke par puta, pa što sad? čitava zapadna poljska je dio carske prusije, njemačke, koju je staljin dao poljacima. povijest nije počela 2022-e, niti je završila 1990-e. ili obratno. amer je pogriješio što je dozvolio ovo da uopće krene taj rat, jer rusi sad na licu mjesta u pravom ratu imaju priliku poboljšati tehniku i vidjeti gdje su im greške, slabe točke. u svakom ratu dolazi do porasta inovacija i nove tehnike. rusi sad imaju iskustvo ratovanja. amer ga ima jer ratuje stalno. tek su sad dobili protivnika koji zna što može, a što ne i kako to popraviti. a kina gleda, uči, industrijski kapaciteti jači od čitavog svijeta zajedno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare