To je to što me zanima!

Ukrajina tijekom noći pogodila rusku zračnu bazu Lipeck

Kijev napada ruske zračne baze kako bi potkopala kapacitete Moskve da borbenim zrakoplovima napada ciljeve u Ukrajini
Vidi originalni članak

Ukrajinska vojska u petak je objavila da je tijekom noći pogodila ruski vojni aerodrom u zapadnoj regiji Lipeck, oštetila zalihu navođenih raketa te pokrenula niz detonacija. 

Kijev napada ruske zračne baze kako bi potkopala kapacitete Moskve da borbenim zrakoplovima napada ciljeve u Ukrajini. 

„Zabilježeno je nekoliko izvora zapaljenja, izbio je velik požar te se čulo nekoliko detonacija”, napisala je ukrajinska vojska na aplikaciji Telegram. 

U toj zračnoj bazi smješteni su ruski zrakoplovi Su-34, Su-35 i MiG-31, dodala je. 

Sigurnosni izvor Reutersu je rekao da je napad izveden dronovima, dok je u bazi bilo nekoliko desetaka zrakoplova i helikoptera, kao i skladište sa 700 raketa. 

PRATITE UŽIVO Rusija: 'Kreće protuteroristička operacija. Upotrijebili smo termobaričnu bombu'

Guverner regije Lipeck Igor Artamonov objavio je da ja „masovan napad” ukrajinskih dronova uzrokovao eksplozije, prekinuo opskrbu strujom i ozlijedio devetero ljudi. 

Ruska agencija Interfax prenosi lokalne dužnosnike koji su govorili o požaru u zračnoj bazi. Ukrajinski izvor da većina zrakoplova nije imala vremena poletjeti. 

„Početkom kolovoza raščistili smo bombe i zrakoplove u zračnoj bazi Morozovsk, danas je bio red na Lipeck-2”, tvrdi izvor.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • acivi.j 09.08.2024.

    To je bio jedan od najvažnijih ciljeva! Važno je uništiti rusku infrastrukturu u zračnim lukama i što više kliznih bombi. Rusi su mislili da su dovoljno daleko od linije fronta. Još jednom su krivo predvidjeli i kalkulirali. Sada će Rusi morati dovlačiti još više vojske s prve linije, jer ruski ročnici i teritorijalci nemaju nikakve šanse protiv Ukrajinaca ... Prošlu noć se vidjelo kako prolaze ruski vojnici koji krenu u zonu sukoba. Neće biti jedini koji su tako prošli. Ukrajinci su očigledno presjekli sve ruske komunikacijske kanale i uspješno ometaju ruske dronove.  Svaka im čast na odvažnosti i na sposobnosti! Kada bi se Ukrajinci za tri dana povukli na svoju stranu granice, oni su odradili ono što su planirali. Rusi si u najgorim noćnim morama nisu mogli zamisliti to što su im Ukrajinci ovih dana učinili. Rusi, ruski narod, vidi da je rat stigao i u njihovo dvorište i da "specijalna vojna operacija" nikako ne ide po planu, iako im njihov, do prije tri dana, svemogući vođa i njegova kamarila već dvije i pol godine lažu da je sve u redu. Sada je mnogim Rusima postalo jasno kako bi se Rusija provela da zarati s NATO savezom ... Njihov "svemogući" Putin ih nije u stanju zaštiti od Ukrajinaca, za koje svaki dan slušaju da su poraženi i pred kapitulacijom. Mnogi će se u Rusiji zapitati za koga su im u Ukrajini izginuli sinovi, braća i prijatelji. Navodno sve ide po planu, a rat došao u Rusiju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare