To je to što me zanima!

Rusi sve bliže ključnom gradu u Ukrajini, vlasti naredile: 'Hitno evakuirajte, nema vode, struje'

Evakuacija je, osim iz Kupjanska, željezničkog čvorišta koje leži na rijeci Oskil, naređena i za Borovu na jugu, u blizini grada Izjuma, još jedan veliki logistički centar
Vidi originalni članak

Ukrajinske vlasti naredile su u utorak evakuaciju Kupjanska ključnog grada i tri druga lokaliteta u sjeveroistočnom regiji Harkiva, dok se ruske snage približavaju tom ključnom gradu, a vlasti se suočavaju s teškoćama u osiguravanju opskrbe stanovništva kroz zimu.

Evakuacija je, osim iz Kupjanska, željezničkog čvorišta koje leži na rijeci Oskil, naređena i za Borovu na jugu, u blizini grada Izjuma, još jedan veliki logistički centar.

ZELENSKI STIŽE U HRVATSKU Kako je komičar postao ratni vođa: Preživio je tri atentata i vodi Ukrajinu protiv Putina

Kupjansk su ruske snage zauzele na početku invazije u veljači 2022.  ali su ga ukrajinske postrojbe vratile kasnije te godine. Guverner regije Harkiva Oleh Sinjehubov je na nacionalnoj televiziji, rekao da je evakuaciju obvezna.

- Najteža je situacija u sektoru Kupianska. Na istočnoj obali rijeke Oskil, koja dijeli grad, više ne možemo jamčiti obnavljanje električne energije, grijanja i vodoopskrbe zbog stalnog granatiranja. Svi timovi za popravke odmah se nađu pod ruskom vatrom - rekao je.

OBRANA OD BOMBARDIRANJA Rusi pogodili ukrajinske sustave protuzračne obrane Patriot: 'To je dragocijeno i skupo oružje'

Ruske snage sve više napreduju u istočnoj regiji Ukrajine Donjecku a mjesecima su aktivne i sjevernije u regiji Harkiva, usredotočujući se na Kupjansk. Harkiv, drugi najveći grad Ukrajine, zapadno od Kupjanska, pod stalnim je napadima raketa i bespilotnih letjelica tijekom većeg dijela rata. Glavni stožer ukrajinske vojske izvijestio je da se 19 bitaka odvijalo u blizini Kupjanska u protekla 24 sata, a sedam još uvijek traje.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Brucka 16.10.2024.

    odavno su se vec zrtve prestale brojat-Rusi polako guše EU-kao da je nabio vrećicu na glavu i polako steže-dobro je jos dok zraka imamo -al mi se sve čini da organi odumiru-Rusima il bio il nebio rat njima se sve vrti oko prezivljavanje uz vojsku bar velikoj vecini siromsne zemlje-oni topovskog mesa imaju,zatvorenika su se rijesili a i polako svih onih koji su se ogrijesili o zakon-tako sebi prave cistu i pametnu zemlju!Zapad je uvidio da nemoze sam protiv Rusije i njenih saveznika pa tako sad uvlace Iran i Sjevernu Koreju u sukobe-a Kina ce ostati na tanjiru SAD,eu!

  • Must Alfa 16.10.2024.

    Rusi su sve bliže sibiru, svojoj trajnoj destinaciji.

  • Pop na Fruli 16.10.2024.

    Zna li se koja ce miljarda "donacije" biti napokon kljucna za toliko dugo obecanu pobjedu Ukrajine? ............Pitam zbog prijatelja kojeg zanima koliko ce dugo morati arlaukati "Slava Ukrajini" da ga prihvate ovakvi forumi.............. Naime, ne osjeca se baš najbolje kad mu proradi logika a njegov omiljeni portal veli drukcije. .............Pogada ga i to sto daje punu podršku Ukrajini a ne dobiva 100 lajkica u minuti.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare