To je to što me zanima!

Ukrajina: 1000 četvornih km držimo u ruskoj regiji Kursk

Vrhovni ukrajinski vojni zapovjednik rekao je u ponedjeljak da Kijev kontrolira oko 1000 četvornih kilometara Kurske oblasti u Rusiji, što je njegov prvi javni komentar otkako je Ukrajina započela svoj najveći prekogranični napad u gotovo dvije i po godine dugom ratu
Vidi originalni članak

Dok Rusija i dalje pokušava odbiti napad sedam dana nakon što je poečo, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij je objavio videosnimku Oleskandra Sirskog, šefa oružanih snaga, kako izvještava o borbama.

"Nastavljamo provoditi ofenzivnu operaciju u Kurskoj oblasti. Trenutno kontroliramo oko 1000 četvornih kilometara teritorija Ruske Federacije", kazao je.

Zelenskij je rekao da je na sastanku najviših dužnosnika naređena priprema "humanitarnog plana" za to područje.

UKRAJINCI 'UPALI' U KURSK Putin se oglasio: Izbacit ćemo ukrajinsku vojsku iz Rusije! Ukrajinci trpe velike gubitke...

Vršitelj dužnosti guvernera Kurska, Aleksej Smirnov, rekao je da Ukrajina drži 28 naselja te da je napad ušao 12 kilometara u dubinu teritorija i 40 km u širinu.

Ukrajinski čelnik je u priopćenju rekao da je ministarstvu obrane i diplomatima naređeno da sastave popis "nužnih postupaka" kako bi se osigurao pristanak zapadnih saveznika Kijeva glede korištenja dalekometnog oružja za napade u Rusiji.

RAT I U RUSIJI Ukrajinska igra moći: Prodor u Kursk je strašan udarac za ego Putina, on kipti od bijesa...

Ministar obrane Rustem Umerov je ranije u ponedjeljak apelirao na Pariz da ukine zabranu korištenja zapadnog oružja za vojne ciljeve u Rusiji tijekom telefonskog razgovora s francuskim kolegom Sebastienom Lecornuom, dodaje se u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Danijel2090 12.08.2024.

    nitko nije razmišljao da ce nakon 24 godine od potonuća Kursk-a...ukrajinci drzati 1000km² upravo Kurska...ako niste znali,danas je tocno 24 godine od potonuca podmornice Kursk🤷‍♂️

  • roko30 12.08.2024.

    Rusiji je najbolje bilo da se držala onog "bolje šutit pa da svi sumnjaju da si glup,nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju".Naime da rusi nisu napali Ukrajinu nitko nebi mogao sa sigurnosti tvrditi o kako se šupljoj,truloj i nesposobnoj državi radi,iako su makar najveći naslućivali.Makar naše komšije bi još živjeli u oblacima i slatko snivali srpsko-ruski svet do Tokija.

  • 03041 12.08.2024.

    Cijenim Vašu žrtvu ali zbog ovoga će Vas Rusi sve vratiti ,ako vas na ispare Vakum bombma, u sanducima. Ali gdje su nestali tzv ruski partizani koje se hvalilo početkom godine

Komentiraj...
Vidi sve komentare