To je to što me zanima!

Uhitili čovjeka koji je zapalio auto pravosudnog policajca u Zagrebu: Tražio koji je njegov

Mladića (27) sumnjiče da je u noćnim satima ispred zgrade u baranovićevoj ulici u Zagrebu zapalio prednji kraj Toyote. vatra se proširila i na dva susjedna vozila
Vidi originalni članak

Manje od mjesec dana od samog događaja, zagrebačka policija razriješila je slučaj paleži Toyote pravosudnog policajca, voditelja jednog odjela u Remetincu, u zagrebačkom naselju Prečko.

Kako su priopćili, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnjaju da je on 19. travnja 2024. u noćnim satima došao s drugog kraja grada te na parkiralištu ispred stambene zgrade u Baranovićevoj ulici na Trešnjevci prišao Toyoti zagrebačkih tablica, za kojeg je ranije saznao da je u vlasništvu 46-godišnjaka te da se on njime koristi. Potom je, sumnja se, uporabom otvorenog plamena i koristeći zasad neutvrđeno gorivo sredstvo, izazvao požar na prednjem dijelu vozila.

- Tijekom požara su izgorjeli prostor motora i unutrašnjost automobila, a požar se proširio i na parkirani automobil Peugeot u vlasništvu 50-godišnjakinje te na teretni automobil Ford u vlasništvu trgovačkog društva. Daljnje širenje požara zaustavili su vatrogasci koji su požar i ugasili. Nastala materijalna šteta iznosi oko 26.000 eura - izvijestili su.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 27-godišnjaka su predali pritvorskom nadzorniku dok su kaznenu prijavu podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.

NAMJERNO ZAPALILI AUTO 'Parkirao sam ovdje jer je naše invalidsko mjesto bilo zauzeto. U čemu ću sad voziti dijete?'

O paleži u Prečkom već smo pisali. Tom prilikom teško je oštećen i Forda tourneo connect, kojega su vlasnici koristili za prijevoz kćeri invalida.

Kako nam je ispričao Dragan R., Ford je bio uredno označen s vidljivim naljepnicama za invalide na vjetrobranskom staklu i na stražnjoj strani vozila. Imaju i invalidsko mjesto za parkiranje koje se nalazi ispred njihovog ulaza. No, te večeri kad su se vratili kući, bilo je zauzeto.

- Kako je invalidsko mjesto bilo zauzeto, stali smo tu gdje je bilo slobodno. I oko 2.30 sati ujutro zove me susjed, kaže da gori auto pored našeg. E sad, što je bilo ne znam. Najgore je što nam je dijete invalid, svaki dan je moramo voziti. Zato smo i uzeli ovaj auto da lakše može ući i sve - očajavao je Dragan, koji nije znao što će dalje.

Sada, nakon što je policija razriješila slučaj, ako on dobije sudski epilog, Dragan će moći podnijeti imovinsko-pravni zahtjev i od okrivljenika tražiti da mu namiri štetu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Splitski cvit 19.05.2024.

    Kako brzo riješe slučaj kad je žrtva iz njihovivh redova.

  • Ivan.katic57@gmail.com 16.05.2024.

    Mladić 27 godina mogao bi nešto raditi. Lakše zapaliti auto za lovu.

  • zutizgzg 16.05.2024.

    trebalo bi cesce ovako sucima i onima koji nas doveli do provalije,da vidis kako drhte jajare

Komentiraj...
Vidi sve komentare