To je to što me zanima!

Uhićeni navijači zbog ustaških pjesama su osuđeni na zatvor i zabranu dolaska na utakmice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jučerašnja akcija uslijedila je nakon što je u petak prvih 12 navijača uhićeno i privedeno nadležnom sucu za prekršaje, a policija je izvijestila da se nastavlja kriminalističko istraživanje zbog izvođenja neprimjerene ustaške pjesme tijekom odigravanja utakmice
Vidi originalni članak

Od 12 navijača koje policija sumnjiči za izgrede na nogometnoj utakmici Hrvatske i Turske, među kojima je i pjevanje ustaške koračnice, većina je nepravomoćno osuđena na 30 dana zatvora, a jedan navijač na 60 dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon nedjeljnih uhićenja na području Vukovarsko- srijemske i Osječko- baranjske županije, navijače je u nedjelju popodne policija počela privoditi na Prekršajni odjel osječkog Općinskog suda, a privođenja su nastavljena i tijekom ponedjeljka.

Uz nepravomoćne zatvorske kazne uhićenim navijačima određena je i mjera opreza, odnosno jednogodišnja zabrana odlaska na domaće i gostujuće utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, doznaje se na Sudu.

Neslužbeno se doznaje da je osuđeno devet privedenih navijača, jedan je oslobođen, zbog zamjene identiteta, a dvije su osobe dobile uvjetne kazne.

TOTALNO RAZOČARANJE Što kažu navijači: 'Ivane, možeš li doći na okupljanje pa makar da igraš jednom nogom?'

Jučerašnja akcija uslijedila je nakon što je u petak prvih 12 navijača uhićeno i privedeno nadležnom sucu za prekršaje, a policija je izvijestila da se nastavlja kriminalističko istraživanje zbog izvođenja neprimjerene ustaške pjesme tijekom odigravanja utakmice.

Policija je u ponedjeljak izvijestila da je pretragama stanova i drugih prostorija 12 osumnjičenika, u dobi od 20 do 40 godina, pronašla i oduzela više komada zabranjenog oružja, veću količinu pirotehničkih sredstava, znakovlje s obilježjima mržnje, opasna sredstva i sredstva pogodna za napad i nanošenje ozljeda.

Mediji su tijekom utakmice u četvrtak u Opus Areni javljali da je skupina navijača hrvatske reprezentacije pred kraj prvog poluvremena pjevala ustašku koračnicu.

NOVI POSLOVNI POTHVAT Knoll je sve rjeđe na tekmama jer je postala DJ u Los Angelesu: 'Baš mi je bilo zadovoljstvo...'

Europska nogometna organizacija (UEFA) u subotu je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) nakon kvalifikacijske utakmice za EURO između Hrvatske i Turske.

Nakon izvještaja delegata utakmice, UEFA je pokrenula disciplinski postupak zbog korištenja pirotehničkih sredstava hrvatskih navijača u 62. i 78. minuti utakmice, izvijestio je HNS.

"Naknadno je, nakon izvještaja FARE-a, pokrenut disciplinski postupak zbog rasizma i diskriminacije. FARE nije imao promatrača na utakmici u Osijeku, ali je primio vanjski izvještaj o incidentima koji je potkrijepljen izvještajima iz hrvatskih medija o pjevanju ustaške pjesme te rasističkim povicima dijela hrvatskih navijača“, stoji na službenim internetskim stranicama HNS-a.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Ivan domoljub 17.10.2023.

    A kakva je kazna za izdaju vlastitog naroda za izdaju domovine a to rade i dosta novinara pa ovi debili iz fare i svi oni što nevole šahovnicu i himnu

  • Selo_malo 16.10.2023.

    Hrvatska intelektualna elita. Niš koristi

  • TVP 16.10.2023.

    Konačno jedna civilizirana odluka i presuda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare