To je to što me zanima!

Uhićene Boyse Grčka tereti za zločinačko udruživanje, ozljede

Dvojica BBB-ovaca su u pritvoru, a dvojicu su pustili. Odvjetnik: Traži se počinitelj
Vidi originalni članak

Četvorica navijača uhićenih u Zagrebu i Velikoj Gorici u petak temeljem europskog uhidbenog naloga ovoga su vikenda dovedena na Županijske sudove u Zagrebu i Velikoj Gorici. Dvojici, 27-godišnjaku iz Velike Gorice i 28-godišnjaku iz Zagreba, dežurni suci istrage odredili su istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. On može trajati do predaje tijelima države koja ih traži. Drugu dvojicu BBB-a, 43-godišnjaka i 21-godišnjaka, zagrebački sud pustio je na slobodu uz mjere opreza. Moraju se redovito javljati policiji i ne smiju napuštati Hrvatsku. O predaji četvorice hrvatskih navijača odlučivat će izvanraspravno vijeće sudova prema mjesnoj nadležnosti. Na odluku, kakva god ona bila, stranke imaju pravo žalbe Visokom kaznenom sudu, a tek nakon što VKS riješi žalbu, može se pristupiti organizaciji predaje. Neslužbeno smo doznali kako ih terete za niz kaznenih djela, zločinačku organizaciju, izradu i nabavu eksplozivnih tvari, nanošenje teških tjelesnih ozljeda... Svi dosad ispitani navijači očekivano su se protivili predaji.

MOGU LI UHIĆENI BOYSI NA SLOBODU? Odvjetnik uhićenih Hrvata: 'Ubojicu AEK-ovog navijača bez daljnjega se mora identificirati'

- Mi ćemo se, naravno, žaliti na rješenje o određivanju istražnog zatvora - kratko je potvrdio branitelj 28-godišnjaka Marko Kezunović.

Podsjetimo, u Hrvatsku je krajem tjedna stiglo ukupno deset europskih uhidbenih naloga od grčkih vlasti. Prema neslužbenim informacijama, uhićeno ih je devet, a jedan je u bijegu. Riječ je o navijačima čiji su ulazak u danima prije utakmice evidentirale grčke vlasti, no uspjeli su napustiti zemlju kad su krenula uhićenja. U grčkim zatvorima još se nalazi više od stotinu navijača iz Hrvatske. Uhićeni su zbog sudjelovanja u žestokom uličnom sukobu pred stadionom AEK-a u Ateni 7. kolovoza, a u kojem je ubijen 29-godišnji grčki navijač Michalis Katsouris.

O PREDAJI ĆE TEK ODLUČITI Dvojici Boysa uhićenih u petak odredili istražni zatvor, dvojicu je sud pustio uz mjere opreza

- Rekao bih da su hrvatske vlasti krenule brzinom munje. Grčka policija vjeruje da bi se među njima mogao nalaziti osumnjičeni za brutalno ubojstvo. Iz pregleda njihovih mobitela pokazat će se s kim su kontaktirali prije napada na stadion AEK OPAP Arenu oko 23 sata 7. kolovoza 2023. ELAS je pokazao kašnjenje, nerad i nesposobnost koji je koštao ljudski život. Trebali su spriječiti ovakav ishod - kaže grčki odvjetnik koji brani dio pritvorenih hrvatskih navijača Vassilis Noulezas.

Čvrsto vjeruje da će pravda biti zadovoljena. Dodaje da nije isključeno da je počinitelj Grk kriminalne prošlosti.

PREDFAZA PRIJE ODLUČIVANJA Malenica: Istraga o navijačkom sukobu pri kraju, razmatra se europski uhidbeni nalog

- Počinitelj koji je nožem ubo M. K. bez daljnjega mora biti identificiran. Kao što je rečeno, spis ima nedostataka, koji se i sad popunjavaju. Nažalost, videosnimka koja se nalazi u spisu nije pomogla u identifikaciji počinitelja. Kao branitelj uložio sam golemi nadljudski napor i trudio se pokazati dužno poštovanje sjećanju na žrtvu - rekao je Noulezas. Za kraj dodaje kako smatra preuranjenim njihovo puštanje na slobodu uz mjere opreza u ovom trenutku, kad još nije otkriven počinitelj stravičnog ubojstva. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 25.09.2023.

    Grci su svjesni da je za ubojstvo kriv Grk, a ne Hrvat i sada na sve načine pokušavaju iskriviti tu istinu. Bez obzira na sve, to ne znači da ti smiješ otići u drugu državu i praviti nerede tamo, takve stvari također moraju biti kažnjene jer što bi to onda značilo za budućnost i koju bi poruku slalo drugima ukoliko se ne kazne?

Komentiraj...
Vidi sve komentare