To je to što me zanima!

Uhićen Turčin koji je krijumčario migrante iz BiH u Hrvatsku

Turčina su uhitli pripadnici Uprave policije federalnog MUP-a, u sklopu operativne akcije "Liberterra II". Navedeno je kako je riječ o osobi inicijala S.A. (38)
Vidi originalni članak

Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je muškarca koji je turski državljanin zbog sumnje da je sudjelovao u organiziranom krijumčarenju ilegalnih migranata iz te zemlje u Hrvatsku, potvrdili su u utorak iz MUP-a Federacije BiH. Turčina su uhitli pripadnici Uprave policije federalnog MUP-a, u sklopu operativne akcije "Liberterra II". Navedeno je kako je riječ o osobi inicijala S.A. (38).

On je 19. rujna kod mjesta Čatrnja u blizini Bosanske Gradiške pokušao prebaciti u Hrvatsku 11 ilegalnih migranata, državljana Sirije.

NASRED CESTE Nevjerojatan video iz Karlovca: 'Migranti izlaze ispod kamiona, policajac ih vidi i trči za njima!'

Nakon kaznene obrade Turčin će biti predan Tužiteljstvu BiH koje je nadležno za slučajeve organiziranog kriminala.

Prema podacima Europola još od 2023. godine bosanskohercegovačko-hrvatska granica je druga po broju osoba koje krijumčari pokušavaju prebaciti sa zapadnog Balkana na teritorij Europske unije.

SKREĆU DESNO Francuski ministar: Zauzet ćemo stroži pristup prema migrantima

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić ranije ove godine potvrdio je kako u toj zemlji djeluju brojne organizirane skupine koje se bave krijumčarenjem migranata u Hrvatsku.

"Na žalost migrantska kriza je pogodovala razvijanju ‘biznisa‘ krijumčarenja ljudi i za to se uzimaju novčani iznosi koji nisu tako mali. To predstavlja novu granu organiziranog kriminala", upozorio je ministar sigurnosti BiH.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare