To je to što me zanima!

Ugostitelji kreću s radom: Ovo su detaljne mjere za objekte

Potrebno je osigurati pridržavanje najviših higijenskih standarda te držanja razmaka ograničenog broja kupaca kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od dva metara
Vidi originalni članak

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je priopćenje o radu ugostiteljskih objekata poput pivnica, buffet, krčma, konoba. Ovo su mjera kojih se trebaju pridržavati kako bi počeli s radom: 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

1. Zabranjeno je usluživanje jela, pića i napitaka u samom objektu

2. Naručitelj preuzima kupljen objekta na vratima, prozoru ili neposredno ispred vrata objekta

3. Potrebno je osigurati pridržavanje najviših higijenskih standarda te držanja razmaka ograničenog broja kupaca kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od dva metara među kupaca, prodavača i kupca, te prodavača ukoliko  jedan naplaćuje a drugi izdaje

MARKOTIĆ: 'Ako koeficijent zaraze bude išao iznad 1, vraćamo mjere'

4. Preporučuje se gdje nije drugačije uređeno, ostavljanje pregrade/zaštite od pleksiglasa ili drugog dezinficijensa perivog materijala kao bi bili ispunjeni svi uvjeti i sigurnosne mjere za zaštitu kupaca i prodavača

5. Ukoliko je moguće, preporučuje se plaćanje beskontaktnim karticama

6. Za postupak plaćanja gotovinom preporučuje se da kupac najprije stavi novac na pult i potom uzme izvraćeni ostatak, a nakon svakog kupca se pult dezinficira

KAKO ĆEMO PITI KAVU? Capak objasnio mjere: Konobar na metar udaljenosti nije rizik

7. Proizvod (napitak, obrok i sl.) treba naručiti i platiti na mjestu koje je odvojeno od mjesta izdavanja/preuzimanja narudžbu i naplaćuje, a druga izdaje naručeno) organizirati, prodavač mora obavezno dezinficirati ruke između naplate i izdavanja narudžbe te dezinficirati površinu/pult na kojem se vrši naplata i izdavanje narudžbe između te dvije aktivnosti

8. Osigurati da se ne stvaraju gužve, te da se jasne upute o tome stave na sve u vidljiva mjesta

9. Ukoliko je moguće preporučuje se osigurati protočnost kupaca na način da s odvojeni ulaz/prilaz od izlaza/odlaska

10. Na vidljivim mjestima istaknuti upute i preporuke za pridržavanje općih pravila o higijeni te strogoj mjeri fizičke udaljenosti

11. Ako je organiziran drive-in sistem zabranjen je izlazak iz automobila i moraju se poštivati mjere navedene pod točkama 3.,7. i 10.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare