To je to što me zanima!

Uginula je Kabosu, najpoznatija Shiba inu na svijetu: Bila je lice kriptovalute i internetski meme

Kabosu se razboljela od leukemije i bolesti jetre krajem 2022., a vlasnica Sato je u nedavnom intervjuu rekla da joj je "nevidljiva moć" molitvi obožavatelja iz cijelog svijeta pomogla da izdrži ovaj period
Vidi originalni članak

Kabosu, pas iza memea "doge", uginula je nakon 14 godina internetske slave, potvrdila je vlasnica psa na svom blogu. Japanski shiba inu inspirirao je generaciju šala na internetu i postao zaštitno lice kriptovalute Dogecoin. Bolovala je od leukemije i bolesti jetre.

- Tiho je preminula kao da spava dok sam je mazila. Mislim da je Kabo-chan bio najsretniji pas na svijetu. A ja sam bila najsretnija vlasnica -  napisala je Atsuko Sato (62) na svom blogu , zahvalivši Kabosuovim obožavateljima.

TIJEKOM OPERACIJE Uginuo je Balltze, pas koji je bio inspiracija za brojne memove: Vjerujemo da sad slobodno trči

Kao udomljenom psu, Kabosuin pravi rođendan nije bio poznat, ali je Sato procijenila da ima 18 godina. Jedan od najpoznatijihm memova nastao je dvije godine nakon što je usvojila Kabosu iz tvornice štenaca gdje bi inače bila smještena. Sato, učiteljica iz Sakure, istočno od Tokija, fotografirala je svog ljubimca kako leži prekriženih šapa na fotelji. Sliku je objavila na svom blogu, odakle se proširila na internetski forum Reddit i postala meme koji je odskočio diljem svijeta.

DLAKAVA LEGENDA Bobi, najstariji pas na svijetu, uginuo pet mjeseci nakon što je proslavio svoj 31. rođendan

Slika je također kasnije postala NFT digitalno umjetničko djelo koje je prodano za 4 milijuna dolara i inspiriralo je Dogecoin, koji su kao šalu pokrenula dva softverska inženjera i koji je sada osma najvrjednija kriptovaluta, s tržišnom kapitalizacijom od 23 milijarde dolara .

Kabosu se razboljela od leukemije i bolesti jetre krajem 2022., a Sato je u nedavnom intervjuu rekla da joj je "nevidljiva moć" molitvi obožavatelja iz cijelog svijeta pomogla da izdrži ovaj period.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • axl44 25.05.2024.

    koje vi gluposti drobite, to nije normalno 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

  • okinava nije selo u Japanu 24.05.2024.

    uginuo od srama

Komentiraj...
Vidi sve komentare