To je to što me zanima!

Ubojica mladića skriva se u Srbiji, ništa od izručenja

Mnoge Riječane potresla je brutalna i nasilna smrt Aleksandra Abramova (23). Oko 200 ljudi mirno je prosvjedovalo zbog ubojstva tog mladića
Vidi originalni članak

Za tog mladića nemam ružne riječi. Nikad nisam s njim imala nikakvih problema. Ne mogu vjerovati da je on sudjelovao u ubojstvu, kroz suze je ispričala susjeda uhićenog Daria Savića (24), jednog od trojice osumnjičenih za tragično ubojstvo creskog studenta Aleksandra Abramova (23). Savić je sa cimerom dijelio stan iznad Trga svete Barbare gdje je nesretni Abramov preminuo. Savićeva susjeda kaže kako je u nedjelju razgovarala sa njegovom majkom.
- Žena je shrvana. Došla po Darijevu odjeću koju mu je odnijela u zatvor. Neprestano plače. Kaže da je sigurna da njen sin nije tukao Aleksandra. Rekla mi je kako zna da policija na preminulom nije našla otiske njenog sina te da joj je Dario rekao da se nije htio tući već je otišao u stan. Grizla ga je savjest pa je nazvao Hitnu pomoć i policiju - prepričala je Savićeva susjeda razgovor.
U kafiću “Kosi toranj”, gdje je optuženi Dario Cupać šest mjeseci radio kao konobar, također za njega kažu da je dobar, miran i povučen dečko. Nije poznato zašto je dva tjedna prije tragične noći ubojstva dobio otkaz. Pretpostavlja se da je došlo do razlike u razmišljanju njega i šefa lokala. Drugi uhićeni osumnjičenik ubojstva, Dario Savić (21) u Rijeci je živio s mamom i bratom u čijoj je građevinskoj firmi radio. Trećeoptuženi Dušan Cupać (24) je u Srbiji, kod svojih roditelja, doznajemo iz policijskih izvora. Policija je raspisala tjeralicu za njima, a raspisat će je i Interpol. Tek tada moći će ga uhititi srpska policija. No neće ga izručiti Hrvatskoj jer ima državljanstvo Srbije.

RIJEČANI PROSVJEDOVALI NA KORZU
 Potreseni građani Rijeke, u ponedjeljak su na Korzu u 11 sati prosvjedovali protiv nasilja. U utorak će hodati Marš protiv nasilja tako što će pješice hodati od Lovrana do Crikvenice.
- Želimo li miran i siguran grad moramo sami poduzeti mjere kako se ovakve tragedije nebi ponavljale - poručio je govornik Marin Miočić Stošić.  Pogreb Aleksandra Abramova biti će u utorak u 15 sati na mjesnom groblju na Cresu.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • be yourself 08.12.2009.

    Glupost nema nacionalnost.

  • blu3 08.12.2009.

    mimidu ne pisi pizdarije ako ne poznajes zakon. iskljucivo ga moze procesuirat srpsko pravosuđe i to ima smisla jer njehov je drzavljanin, nasa ce policija dokaze prosljediti a oni ce ga osudit ili nece.

  • josica 08.12.2009.

    Jebem te ovakva državo !!! Pustiš četnike da se vrate a oni nam ubijaju naše dečke. Srami se kosorice, smranaderu, mesiću... Stoko, sramite se !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare