To je to što me zanima!

Ubijeni izraelski vojnici su tinejdžeri: Sin mi je uskoro trebao završiti vojnu obuku

Četiri izraelska vojnika su ubijena, a preko 60 ih je ranjeno u napadu dronovima, što predstavlja najkrvaviji napad na Izrael od 7. listopada prošle godine i Hamasovog upada
Vidi originalni članak

Objavili su imena ubijenih izraelskih vojnika, koji su poginuli nakon napada dronom na bazu Binyamina na sjeveru Izraela. Ubijeni u napadu su: narednik Alon Amitai, narednik Yosef Hieb, narednik Yoav Agmon i narednik Omri Tamari svi u dobi od 19 godina. 

- Sin mi je bio u vojsci šest mjeseci trebao je uskoro završiti osnovnu obuku.- izjavio je otac jednog od preminulih vojnika.

Dron je eksplodirao u blagavaonici tijekom večere-piše Israel Hayom. U napadu je ozlijeđena 61 osoba od od kojih je sedam kritično.
Ovo je najsmrtonosniji napad na Izrael od početka rata između Izraela i Hezbollaha. Hezbollah je paralelno s dronovima napao Izrael i sa projektilima kako bi odvratio protuzračnu obranu. Napali su isti dan kada je SAD najavio da će poslati THAAD protuzračne sustave i svoje vojnike u Izrael.

Iako predstavlja šijtsku frakciju islama, Hezbollah je ideološki povezan s Hamasom te je napao Izrael dan nakon početka rata između Izraela i Hamasa. Hezbollah je pretrpio ogromne gubitke nakon mossadovih napada pagerima, a nedavno je ubijen i njihov vođa Hassan Nasrallah. Svakodnevna granatiranja sjevera Izraela i juga Libanona su raselila desetine tisuća ljudi na obje strane.

Ovaj napad predstavlja dodatnu eskalaciju sukoba između IDF-a i Hezbollaha u kojem je već poginulo preko 1400 ljudi. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Zagreb Rocks 14.10.2024.

    Izraele ljubimo te 😘🥰❤💞

  • cakanix 14.10.2024.

    A 15 000 djece i 20 000 žena na Palestinskoj strani 24 sata,o tome pišete??

  • JurekJuric 14.10.2024.

    E sad ste najebali...

Komentiraj...
Vidi sve komentare