To je to što me zanima!

U Zagrebu 166 javnih zdenaca s pitkom vodom za osvježenje: Ovo su njihove lokacije i mapa

Grad planira postaviti 17 novih zdenaca godišnje, po jedan u svakoj gradskoj četvrti, a planira izraditi i nove tipske zdence...
Vidi originalni članak

Grad Zagreb u funkciji ima 166 javnih zdenaca s pitkom vodom i oni su sada prvi put sustavno mapirani s detaljima svih lokacija, priopćeno je u nedjelju iz Grada Zagreba.

VESELO JE U GRADU FOTO Ljetno fuliranje u Zagrebu: Kokteli i zabava kao na plaži

U vrijeme velikih vrućina javni zdenci nude važno osvježenje i okrepu. Grad planira postaviti 17 novih zdenaca godišnje, po jedan u svakoj gradskoj četvrti, a planira izraditi i nove tipske zdence.

Detalji lokacija javnih zdenaca s pitkom vodom po prvi su put sustavno mapirani na karti gradskih javnih zdenaca na stranicama Grada Zagreba. Dostupna je OVDJE.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Tona Kolar 28.07.2024.

    Pumpi u Zagrebu već ima ali ne u svakom kvartu. To su već davno trebali postaviti ali neke stvari su bile važnije 🙃

  • banmla 28.07.2024.

    To su pumpe a zdenac je po vikipediji: Zdenac, hladenac, kladenac, studenac ili bunar je iskopana duboka i podgrađena jama u koju se hvata ili skuplja podzemna voda. U seoskim područjima jama je iznutra ograđena kamenom ili opekom, a nadzemni je dio (grlo), prema lokalnim graditeljskim značajkama, u obliku kocke, prizme ili valjka, izveden od gredica, kamena, opeke, betona, pa i šupljega debla. Voda se crpi posudom (metalnom, ranije i kožnim ili drvenim vjedrom), ovješenom o drvenu

Komentiraj...
Vidi sve komentare