To je to što me zanima!

U Vukovaru s gradilišta otjerali su radnike iz Srbije. Grad: 'Nisu bili angažirani za brojanje ljudi'

Na društvenim mrežama se pojavila i snimka na kojoj muškarci policiji pokazuju ambleme sa sastavom Srbije koji su očito bili sporni Gradu Vukovaru
Vidi originalni članak

Grad Vukovar je danas udaljio s gradilišta u centru grada radnike iz Srbije koji su postavljali uređaje za kontrolu parkirnih mjesta na javnim parkiralištima, a na teren je pozvana i policija. Iz policije su nam kazali da na terenu nisu utvrdili bilo kakvo protupravno postupanje u tom slučaju.

Na društvenim mrežama se pojavila i snimka na kojoj muškarci policiji pokazuju ambleme sa sastavom Srbije koji su očito bili sporni Gradu Vukovaru. Na snimci se također vidi i oprema koju su koristili radnici te njihov automobil. Kasnije se proširila i priča da su djelatnici firme iz Srbije zapravo angažirani na brojanju ljudi u sutrašnjoj Koloni sjećanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

POLOŽIO VIJENCE Anušić: Vukovar je najsvetije mjesto hrvatske novije povijesti

Iz Grada nam kažu da to nije istina te da je grad u svibnju prošle godine putem javnog poziva postavljanje VU Smart Park sustava – uređaja za kontrolu parkirnih mjesta na javnim parkiralištima. Osiguranim sredstvima Grad je pokrenuo postupak javne nabave za odabir izvođača radova. 

- Na temelju provedenog postupka nabave odabrana je tvrtka POSLOVNI SISTEMI TILIA d.o.o. iz Zagreba s kojom je 10. srpnja 2023. godine i sklopljen ugovor o izvođenju radova s predviđenim rokom izvođenja od 4 mjeseca od uvođenja u posao.  Tvrtka POSLOVNI SISTEMI TILIA d.o.o. sudjelovala je na koordinacijama na temu usklađivanja radova te nas prethodno nije upoznala kako će za izvođenje ugovorenih radova angažirati podizvođače iz Republike Srbije, kazali su.

NERASKIDIVA VEZA Djelatnici ratne bolnice okupili se nakon 32 godine: 'Rane bole i dalje. Svi smo mi ranjene duše'

Potvrdili su da su državljani Republike Srbije s neprimjerenim obilježjima udaljeni su s gradilišta.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • OBJEKTIVNIopettu 18.11.2023.

    Neka sve ali, ni dan danas mi nije jasno zasto hrvatske poslodavce toliko smeta platiti hrvatskog radnika? Idu na kraj svijeta u potrazi za radnicima ali hrvatu dsti placu, e to boli.

  • dahvaul 17.11.2023.

    Ne kužim ako jedni mogu ubijati civile bez ikakve osude nas Hrvate će se osuđivati za svako sranje protiv Srba.

  • Mr. Hedonist 17.11.2023.

    citajuci ove komentare, a pogotovo clanak koji je napisan sa jasnim ciljem da izazove provokaciju i mrznju, dolazim do zakljucka da smo failali kao drustvo i da nikad nama dobro nece biti

Komentiraj...
Vidi sve komentare