To je to što me zanima!

'U tijeku je repatrijacija 23 naša državljana iz Gaze. Policija radi svoj posao, spremni su na sve'

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je podiglo razinu budnosti i sigurnosti u veleposlanstvima, poručio je ministar Gordan Grlić Radman govoreći o sigurnosnoj situaciji nakon rata koji bijesni na Bliskom istoku
Vidi originalni članak

Prisjetili smo se na sastanku koalicije da je upravo danas sedam godina Vlade na čelu s Andrejem Plenkovićem. U ovim vrlo izazovnim godinama u kojima je bila pandemija, ruska agresija na Ukrajinu koja još traje, u kojima sada svjedočimo i ratu na Bliskom istom, Hrvatska je unatoč svemu tome napredovala i to napredovanje se može objektivizirati s pokazateljima, istaknuo je predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika Željko Reiner nakon sastanka parlamentarne većine u Banskim dvorima. 

Jedan od tih pokazatelja je, naveo je, činjenica da je 2016. udio u vanjskom dugu bio 80 posto, a da je danas 60,7 posto. 

- Da nam je to netko rekao prije nekoliko godina, pa čak i bez korone, ne bismo sami vjerovali. Danas smo u Saboru imali i raspravu o rebalansu proračuna koji se radi zbog toga da bi se podigao standard građana, da bi se pariralo inflaciji, koja nije fenomen samo Hrvatske nego u svim europskim državama, da bi se ostvario peti paket pomoći građanima, da bi se uveo inkluzivni dodatak za 147.000 osoba s invaliditetom, da bi se povećali dječji doplatci i opseg onih koji imaju pravo na dječji doplatak na preko 511.000 djece, da bi se kompenzirao gubitak svinjogojcima... - naveo je Reiner. 

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izvijestio je u kontekstu sukoba na Bliskom istoku kako se u Gazi trenutno nalazi 23 naših državljana.

STRAH OD NAPADA Policiji u Beču pomagat će vojska: Austrija zbog straha od terorizma uvodi narančasti kod

- Naših oboje veleposlanika u Izraelu i Egiptu uključeni su u njihovu repatrijaciju, trebaju proći uz dozvolu Izraela i Egipta izraelsko-egipatsku granicu, a onda će uslijediti njihova repatrijacija i dolazak u Hrvatsku, kao što je to učinjeno za svih 270 hrvatskih državljana iz Izraela, odnosno tri skupine hrvatskih hodočasnika - istaknuo je.

Govoreći o sigurnosnoj situaciji i strahu od terorizma koji se širi Europom, zbog kojeg brojne države uvode unutarnje kontrole na granicama i dižu sigurnosne razine upozorenja o opasnosti, Grlić Radman je istaknuo kako je Ministarstvo unutarnjih poslova spremno na sve scenarije.

- Ovaj vojni sukob se reflektira na sigurnost EU i država članica, vidjeli smo brutalno ubojstvo dvoje švedskih državljana u Bruxellesu i svaka država putem vlastite nacionalne sigurnosti nastoji podignuti razinu budnosti i opreza, naravno, i mi. Ministarstvo europskih i vanjskih poslova je podiglo razinu budnosti i sigurnosti u diplomatsko-konzularnim predstavništvima. Treba biti doista oprezan kada je u pitanju terorizam, on nema nacionalni karakter i sve institucije u EU i svakoj državi moraju biti spremne u toj borbi kako bi sigurnost građana bila zajamčena. Hrvatska policija radi svoj posao, Ministarstvo unutarnjih poslova je spremno na sve moguće scenarije, tako da hrvatski građani mogu biti sigurni - poručio je. 

Upitan za bivšeg kolegu, ministra graditeljstva Ivana Paladinu protiv kojeg je otvorena istraga, kazao je kako o tome ne zna ništa.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • TvojTata 19.10.2023.

    Vidim da si i ti spreman na sve njonjo.

  • Miške 19.10.2023.

    I na mrtvim svinjama zarađuje milijune eura

  • PeroZagreb2023 18.10.2023.

    To su sve palestinski Arapi koji slučajno imaju i hrvatsko državljanstvo, te su u budućnosti opasnost za Hrvatsku i Hrvate ako se povrate-islamski džihadisti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare