To je to što me zanima!

Akcija USKOK-a: Priveli cijeli vrh PU vukovarsko-srijemske

Privedeno je devet policijskih službenika, kao i devet civila. Među privedenima su i Blaž Topalović, načelnik PU vukovarsko-srijemske, te njegov zamjenik
Vidi originalni članak

Načelnik Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Blaž Topalović iz Otoka, njegov zamjenik Mato Kirchbauer iz Mikanovaca te još sedam policajaca iz samog vrha Policijske uprave uhićeni su u četvrtak ujutro u zgradi Uprave nakon što su došli na posao. Među uhićenim policajcima su i dva iz osječke Policijske uprave. Uhitio ih je USKOK koji je, u suradnji s Ravnateljstvom policije, mjesecima provodio tajnu akciju istrage i praćenja određenih policajaca u PU vukovarsko-srijemskoj i PU osječkoj. Osim devet uhićenih policajaca, iza rešetaka se našlo i sedam civila.

Sve njih sumnjiči se za korupciju, odnosno zlouporabu položaja i ovlasti te davanje i pružanje mita. 

- U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog čega ne možemo reći više o svemu no, u ove PU poslana je unutrašnja kontrola, a zatražio sam i da se uhićeni djelatnici udalje s dužnosti - kazao je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić u Vinkovcima.

Akciju vodio USKOK

Dominić je u 13 sati održao je kratku konferenciju za medije u Vinkovcima na kojoj je potvrdio informacije o uhićenju. Predstavio je v.d. načelnika PU vukovarsko-srijemske, Miroslava Puža, a razlog njegovo predstavljanja su upravo jutrošnja uhićenja. Uhićenja je rukovodio USKOK koji privedene sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti, te mito i korupciju. Uhićeni civili terete se za suradnju s policajcima.

Idi na 24sata

Komentari 234

  • ludizoki 08.12.2016.

    Posebno u Vukovaru treba sve pročešljati.Od skrivenog oružja do srbocetnickih obilježja ,lažnih primanja novca od naše države a ne živi se tamo,lažna prebivališta Itd Itd

  • Capafiori 03.08.2013.

    Nećeš ti vijesti o tome kako je priveden vrh PU vukovarsko-srijemske. :( Kad USKOK privede Vladu i Sabor, eeeee.... to bi već mogla biti vijest, naravno, ukoliko zaposleni u USKOKU zbog takvih primisli ne ostanu bez posla u istome prije izvršenja zadatka.

  • možda nekad 02.08.2013.

    Bravo za HDZ vi smijete biti na svim funkcijama i raditi što hoćete a pogotovo u Vukovarsko-Srijemskoj županiji.Tu trebate zgaziti sve što nije HDZ a vladi hvala na podršci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare