To je to što me zanima!

U Splitu i okolici pucaju cijevi za vodu: Za građane su osigurali cisterne, ali kvarovi se nižu

Ipak, ovo je samo jedno od nekoliko puknuća cijevi na području Splita. U utorak je vodovodna cijev pukla i na području Vinišća u jutarnjim satima, a građani su dio dana tako bili bez vode
Vidi originalni članak

U utorak u večernjim satima pukla je vodoopskrbna cijev na križanju ulice Bruna Bušića i Poljičke i u ulici Trstenik u Splitu. Iz tamošnjeg vodovoda su naveli kako je šire područje Trstenika i Mertojaka ostalo bez vode. Dalmacija Danas piše kako su se građani probudili bez vode.

- Manipulacijom zasuna i preusmjeravanjem vode područje koje je trenutno bez vodoopskrbe se nastoji što više smanjiti. Dvije cisterne sa pitkom vodom se nalaze na lokacijama u blizini puknuća.  Radovi na sanaciji puknuća vodoopskrbnih cjevovoda su u tijeku, a normalizacija vodoopskrbe se očekuje u popodnevnim satima - navode iz vodovoda.

PROJEKT Do kraja 2025. Split dobiva sustav za smanjenje gužvi

Ipak, ovo je samo jedno od nekoliko puknuća cijevi na području Splita. U utorak je vodovodna cijev pukla i na području Vinišća u jutarnjim satima, a građani su dio dana tako bili bez vode.

I početkom listopada, cijev je pukla u Trogiru, točnije u Ulici kneza Trpimira. Dio građana je bio bez vode do podneva. Isti dan puknula je cijev u Ulici sv. Liberana u Splitu. Zbog svega, vodovod je organizirao i pitku vodu pomoću cisterne.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • marac258 16.10.2024.

    Tomasevic je kriv

Komentiraj...
Vidi sve komentare