To je to što me zanima!

U Slavonskom Brodu sagradili i posvetili grobnicu za nerođene: 'Tu neće nikome pisati imena'

Duhovnik Lacković naglasio je kako ta grobnica za razliku od drugih na groblju neće otkriti ništa o onima koji će tu biti pokopani, ni imena, ni godinu rođenja, spol, društveni status
Vidi originalni članak

Jučer je na gradskom groblju u Slavonskom Brodu blagoslovljena novoizgrađena “grobnica za nerođene” na kojoj piše “Svetost života”, a u koju će se ukapati prerano preminula, nerođena i pobačena djeca, tako bar piše na stranicama Informativne katoličke agencije (IKA).

Blagoslov na ovom događaju predvodio je duhovnik Udruge Betlehem i župnik brodske Župe Svete obitelji vlč. Domagoj Lacković, a tijek izgradnje sedme ovakve grobnice na području Hrvatske predstavio je tajnik udruge Branimir Pranjić, piše IKA.

- Financiramo se isključivo od donacija fizičkih osoba i projekata. Jedan od naših glavnih apostolata je da se svako začeto dijete rodi, a tome pridonosimo konkretnim djelovanjem - rekao je Pranjić.

IKA piše kako se na ovoj grobnici nalazi simbol “nerođenog djeteta, nevinog mučenika suobličenog s Kristovom mukom”. Pranjić je kazao kako su ovim projektom htjeli roditeljima koji su izgubili začeto dijete osigurati dostojanstven ukop na mjestu gdje mogu tugovati i moliti.

Duhovnik Lacković naglasio je kako ta grobnica za razliku od drugih na groblju neće otkriti ništa o onima koji će tu biti pokopani, ni imena, ni godinu rođenja, spol, društveni status.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • floydri 29.06.2024.

    Kakvi bolesnici....Ima li i jedna za one nestale u crkvenim odajama....?

  • lolita 29 28.06.2024.

    kako se moze pokopati nerodjeno dijete?

  • Veliko U 28.06.2024.

    eto kaj se desava kad crkva dobije slobodu…..

Komentiraj...
Vidi sve komentare