To je to što me zanima!

Sava se prelila preko nasipa kraj Trebeža, evakuiraju ljude

Ugrožena mjesta Trebež, Bukovicu, Plesno na novljanskom području i Kraljevu Veliku na lipovljanskom obilazi županica Marina Lovrić Merzel sa suradnicima
Vidi originalni članak

Rijeka Sava izlila se preko nasipa kod naselja Trebež.

Poplavljeno je i brani se još uvijek 15 kuća, a najugroženiji ovog se trenutka evakuiraju. Ugrožena mjesta Trebež, Bukovicu, Plesno na novljanskom području i Kraljevu Veliku na lipovljanskom obilazi županica Marina Lovrić Merzel sa suradnicima.

Pored stotinjak angažiranih vatrogasca,a na terenu su djelatnici Hrvatskih voda i policije.

U Sisku je vodostaj konačno u opadanju: I prognoza je dobra

Iako su vodostaji uzvodno od Siska u padu, deseci kuća i dalje su okruženi vodom. Borbe s poplavama na području od Velike Gorice do Siska traju već dva tjedna

Nastavljaju se mjere zaštite od poplava

Nastavljaju se mjere zaštite od poplava, podižu se i učvršćuju nasipi, kopaju kanali za odvodnju vode i razmještaju pumpe. Lokalnom stanovništvu pomaže i vojska, čamcima se dostavljaju namirnice i gotovi obroci, piše HRT. Prestankom kiše, situacija bi se trebala početi normalizirati. 

Đuroković: Očekujemo povlačenje voda iz Odranskog polja

Voditelj Centra za obranu od poplava Zoran Đuroković rekao je kako je konačno na vodomjeru Crnac, zabilježeno prvo opadanje vodostaja koje je uzrokovalo i opadanje prvih centimetara vodostaja u Odranskom polju. To je tek početak, a konačno očekujemo početak povlačenja voda iz Odranskog polja. Vremenska prognoza je povoljna, a  sada se treba usredotočiti na jasenovačko područje.

Vodostaji Save i Sutle su u opadanju

Hrvatske vode izvijestile su u ponedjeljak ujutro kako su vodostaji Save i Sutle u opadanju. Odra i Kupa stagniraju. Provode se redovne mjere obrane od poplava za postaje Dubrovčak i Prevlaka-Sava na rijeci Savi, te Spojni kanal Zelina-Lonja-Glogovnica-Česma. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • dabarsaune 26.02.2014.

    Samo dajte,plaćajte slivne vode,dovod u prevod i odvod u dovod,tok rijeke niz brdo..valjda će uskok uloviti nekog Nadana iz hrvatskih voda..i onda ce opet biti isto.

  • IvanŠantić 24.02.2014.

    nije Plesno nego Plesmo!!

  • nopliz, nopliz 24.02.2014.

    ma nagodinu ih to sve isto čeka ... neće se sigurno stanje promijeniti niti će dobti adekvatne nasipe ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare