To je to što me zanima!

U Šibeniku poslužili fritaju od 5000 jaja i čak 40 kg pancete

Više od tisuću turista i Šibenčana Turistička zajednica i Udruženje obrtnika počastili su, osim fritajom, i sa stotinama kilograma šunke, pršuta, sira...
Vidi originalni članak

U Šibeniku je za uskrsni doručak poslužena najveća fritaja, za čiju izradu je utrošeno čak pet tisuća jaja, sto stručaka šparoga, 40 kilograma pancete, 30 kilograma luka i začin koji se dodavao punim šakama. 

Više od tisuću turista i Šibenčana Turistička zajednica i Udruženje obrtnika počastili su, osim fritajom, i sa stotinama kilograma šunke, pršuta, pancete, sira, luka, Uskršnjih pogača.

- Uskrsni doručak se u našem, ali i drugim gradovima smatra početkom turističke sezone. Ovo je uistinu lijep početak i nadam se da će ovakav biti i nastavak. Na to upućuju i dosad ostvareni rezultati, po kojima od početka godine imamo 15 posto više noćenja nego u isto vrijeme lani - rekao nam je direktor TZ-a Grada Šibenika Dino Karađole.

Na Rudini u Vodicama turistička sezona je Uskrsnim doručkom otvorena 27. put. Uz tradicionalne domaće fritule i kroštule, centralno mjesto na svečanom stolu zauzela je dosad najveć karitula. Vodice se svake godine natječu da naprave najveću tradicionalnu uskrsnu slasticu, a ove su godine nadmašili sami sebe - bila je duga čak 20 metara. 

Motana je u pravokutnom obliku i ispečena u jedom komadu. Složena na uskrsnom stolu zauzimala je prostor 2,5 sa 2,5 metra.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zagabrija 06.04.2015.

    Samo da je badava, dobro da se i ovdje nisu tukli za jedno jaje. Veće oči od želuca u nas hrvata

  • žaba davi rodu 06.04.2015.

    jeli crkva što donirala za uskršnji doručak ili su se oglasili preko oltara kako se teško živi kod nas .. to pisem iz razloga sto je bilo puno i sirotinje koji nisu bili u stanju da kupe uskrsnu šunku i da ju posvete u crkvi ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare