U Šibeniku je za uskrsni doručak poslužena najveća fritaja, za čiju izradu je utrošeno čak pet tisuća jaja, sto stručaka šparoga, 40 kilograma pancete, 30 kilograma luka i začin koji se dodavao punim šakama.
Više od tisuću turista i Šibenčana Turistička zajednica i Udruženje obrtnika počastili su, osim fritajom, i sa stotinama kilograma šunke, pršuta, pancete, sira, luka, Uskršnjih pogača.
- Uskrsni doručak se u našem, ali i drugim gradovima smatra početkom turističke sezone. Ovo je uistinu lijep početak i nadam se da će ovakav biti i nastavak. Na to upućuju i dosad ostvareni rezultati, po kojima od početka godine imamo 15 posto više noćenja nego u isto vrijeme lani - rekao nam je direktor TZ-a Grada Šibenika Dino Karađole.
Na Rudini u Vodicama turistička sezona je Uskrsnim doručkom otvorena 27. put. Uz tradicionalne domaće fritule i kroštule, centralno mjesto na svečanom stolu zauzela je dosad najveć karitula. Vodice se svake godine natječu da naprave najveću tradicionalnu uskrsnu slasticu, a ove su godine nadmašili sami sebe - bila je duga čak 20 metara.
Motana je u pravokutnom obliku i ispečena u jedom komadu. Složena na uskrsnom stolu zauzimala je prostor 2,5 sa 2,5 metra.