To je to što me zanima!

U Rusiji priveden novinar Wall Street Journala, FSB ga sumnjiči za špijunažu u korist Amerike

Gerškovič, koji pokriva događaje iz Rusije, Ukrajine i drugih dijelova bivšeg SSSR-a za američki medij, optužen je da je ""prikupljao informacije koje su državna tajna..."
Vidi originalni članak

Dopisnik uglednog Wall Street Journala iz Rusije, Evan Gerškovič, priveden je u Ekaterinburgu zbog sumnje na špijunažu u korist američke Vlade, objavila je ruska sigurnosna služba FSB, javlja Russia Today.

- Gerškovič, koji pokriva događaje iz Rusije, Ukrajine i drugih dijelova bivšeg SSSR-a za američki medij, optužen je da je ""prikupljao informacije koje su državna tajna o aktivnostima jednog ruskog vojno-industrijskog kompleksa" - piše Interfax.

IZ MINUTE U MINUTU Iz Kijeva najavili protuofenzivu, u Rusiji uhitili novinara zbog sumnje da je američki špijun...

Prije WSJ-a, Gerškovič je radio za AFP te nezavisni ruski medij The Moscow Times. 

U Ekaterinburgu je, kažu kolege, radio priču o plaćeničkoj skupini Wagner.

HRVATSKA ŠALJE MI-8 Banožić poručio Ukrajincima: 'Nadamo se da će helikopteri uskoro biti prebačeni kod vas'

“Ilegalne aktivnosti američkog državljanina Gerškovič Evana, rođenog 1991., novinara moskovskog dopisništva američkih novina The Wall Street Journal, akreditiranog pri Ministarstvu vanjskih poslova Rusije , koji je osumnjičen za špijunažu u interesu američke vlade, su zaustavljene", stoji u priopćenju FSB-a, javlja RIA.

VELIKI INTERVJU: STJEPAN MESIĆ 'Milanović nije proruski čovjek, ali ne razumije BiH. Plenković priča besmislice, a Putin je...'

- Novinar je priveden "u pokušaju da dođe do tajnih podataka". Kako je navedeno, on je "po naputku Sjedinjenih Država" prikupio materijale koji predstavljaju državnu tajnu "o aktivnostima jednog od poduzeća ruskog vojno-industrijskog kompleksa" - piše RIA i dodaje kako je istražni odjel FSB-a otvorio kazneni postupak.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU


 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • xOOx 30.03.2023.

    pa poznato je da ameri imaju spijune na sve strane ... ko i rusi...

  • njet njet 30.03.2023.

    proklete ruse jadni amerikanci vise ne mogu ni spijunirati na miru. bas su zlocesti ti rusi ;-)

  • Korísníčko íme 30.03.2023.

    Kako su Rusi to mogli napraviti, pa Amerika nikad ne bi ni posumnjala na nekog ruskog ili kineskog novinara da je špijun a kamoli ga protjerala. Sramotan potez Moskve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare